ЗАКРИТИ

Розмова з ректором: відкритість, відданість і освітні інновації в СУРА.

 

Як ви описали б роботу ректора людям, які ніколи не були у вашому Університеті?

chudaeva-i-b-700-2 

— Як ректор університету, моя робота полягає у забезпеченні не лише академічного розвитку, але й створення умов для особистісного та культурного зростання кожного студента. Ми відкриті для всіх, і моя робота полягає у тому, щоб зробити наш університет комфортним місцем, де кожна особистість може реалізувати свій потенціал.

Які події, котрі відбувалися в університеті під час вашого керівництва запам’ятались вам найбільше?

— Мені одразу згадується, як наші студенти та працівники влаштували благодійний аукціон, щоб зібрати кошти на подарунки та допомогу для онкохворих діток, усі згуртувалися, щоб зробити добру справу. Студенти напередодні Дня Святого Миколая відвідали онкологічний диспансер, влаштували свято для маленьких пацієнтів і вручили подарунки. Також не можна оминути увагою наших студентів-автомобілістів, які з початку повномасштабної війни допомагають нашим воїнам ремонтуючи та фарбуючи автівки на фронт. Новим досвідом для нас було проведення першого в Черкаській області відкритого чемпіонату з картинг-слалому.

 

Які найпопулярніші курси або програми пропонує ваш університет, котрі можуть бути цікавими для наших читачів?

— Наш університет пропонує безліч цікавих курсів та програм, але одним з найпопулярніших є програми Право та Менеджмент, де студенти мають можливість реалізувати власні проекти під керівництвом досвідчених наставників. Популярною стала спеціальність «Графічиний дизайн і реклама». Кожному нашому студенту цієї спеціальності надається графічний планшет, котрий допомагає втілювати в реальність усі їхні творчі ідеї.

 

Яким чином ви інтегруєте інноваційні технології в навчальний процес?

— Інтеграція інноваційних технологій в навчальний процес є однією з наших основних стратегій. Ми активно впроваджуємо онлайн-курси, віртуальні лабораторії та інтелектуальні системи підтримки навчання, щоб розширити можливості наших студентів.

 

Розкажіть про найцікавіші дослідження або проєкти, які проходять у вашому Університеті, що можуть зацікавити нашу аудиторію.

— У нашому Університеті відбувається багато цікавих досліджень та проєктів, але одним з найцікавіших є дослідження в галузі менеджменту, наприклад «Інформаційно-комунікаційна складова суспільного життя і соціальної діяльності». Актуальною наразі є тема проблеми гендерного бюджетування у контексті регулювання соціальних ризиків. Під час повномасштабної війни надзвичайно важливими та вартими уваги є правові механізми забезпечення прав і свобод людини. У проєкті є розроблення програми військового права.

 

Що найбільше вас захоплює в ролі ректора, що робить вашу посаду особливою та необхідною?

— Найцікавіше для мене у ролі ректора - це можливість сприяти розвитку молодих та амбіційних особистостей, допомагати їм у здобутті знань та навичок, відкривати нові горизонти та підтримувати їх у досягненні успіху. Ми налагодили співпрацю з провідними організаціями області, завдяки чому наші студенти мають змогу здобувати нові знання та практичні навички у кращих фахівців. Наші студенти беруть активну участь в онлайн та офлайн конференціях і є дуже зацікавленими в обраних напрямах досліджень, поглиблено досліджують проблематику своїх тем.

 

Як ви підтримуєте дух студентського життя і які події минулого 2023 року в вашому Університеті викликають найбільше зацікавлення?

— Студентське життя в нашому Університеті завжди було дуже різноманітним, від традиційних студентських свят до тематичних вечорів та заходів, спрямованих на згуртування студентського колективу. Одною з найяскравіших подій був фестиваль фарб холі, який подарував студентам незабутні емоції та приємні враження. Чудовою ініціативою є щорічна весняна толока, де студенти весело і корисно проводять час, турбуючись про природу, спілкуючись у неформальній обстановці, варячи кашу. Міжвузівський брейн-ринг, у якому беруть участь усі черкаські ЗВО є чудовим способом налагодження зав’язків між закладами освіти та можливістю дізнатись щось нове й продемонструвати свій рівень знань.