Східноєвропейський університет ім. Рауфа Аблязова вітає з ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!
День Української Державності - це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьбу за незалежність, єдність та щасливе життя.
Про технологію приготування та історію появи страви, яка стала гордістю грузинської кухні, дізналися учні черкаської ЗОШ №4 під час майстер-класу з приготування хінкалі.
Навчання провели викладач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Східноєвропейського університету Антоніна Яхтер і шеф-кухар кафе грузинської кухні «Стумарі» Тимур Гомурашвілі.
Хінкалі – національна грузинська страва, що має вигляд мішечка з тіста, начиненого м’ясним фаршем. Головне, що відрізняє хінкалі від інших страв такого вигляду (пельменів, вареників) – це бульйон всередині. Їсти хінкалі потрібно руками, щоб не проткнути виделкою тісто і не втратити бульйон.
Школярі дізналися про основні інгредієнти, опанували технологію ліплення хінкалі та правила подачі до столу. Всі без винятку отримали заряд енергії та позитиву від спілкування з професіоналами своєї справи. Зустрічі такого формату вже стали традицією і проводяться в рамках проекту «Готельно-ресторанні практики». Вони дозволяють ознайомитися зі сферою готельно-ресторанного бізнесу з професійними компетенціями фахівців, здобути нові навички, а також сприяють пізнавальній активності учня, допомагають прийняти обґрунтовані рішення стосовно професійного самовизначення.
День Української Державності - це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьбу за незалежність, єдність та щасливе життя.
12 липня 2024 року в Східноєвропейському університеті ім. Рауфа Аблязова відбулося урочисте вручення дипломів випускникам, які здобули освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра, освітній ступінь бакалавра та магістра!
Хочеш прокачати свою англійську? Поради на літні канікули!