Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму провела професіографічну зустріч з Черкаськими школярами

Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму провела професіографічну зустріч з Черкаськими школярами

Про технологію приготування та історію появи страви, яка стала гордістю грузинської кухні, дізналися учні черкаської ЗОШ №4 під час майстер-класу з приготування хінкалі.

Навчання провели викладач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Східноєвропейського університету Антоніна Яхтер і  шеф-кухар кафе грузинської кухні «Стумарі» Тимур Гомурашвілі.

Хінкалі – національна грузинська страва, що має вигляд мішечка з тіста, начиненого м’ясним фаршем. Головне, що відрізняє хінкалі від інших страв такого вигляду (пельменів, вареників) – це бульйон всередині. Їсти хінкалі потрібно руками, щоб не проткнути виделкою тісто і не втратити бульйон.

Школярі дізналися про основні інгредієнти, опанували технологію ліплення хінкалі та правила подачі до столу. Всі без винятку отримали заряд енергії та позитиву від спілкування з професіоналами своєї справи. Зустрічі такого формату вже стали традицією і проводяться в рамках проекту «Готельно-ресторанні практики». Вони  дозволяють ознайомитися зі сферою готельно-ресторанного бізнесу з професійними компетенціями фахівців, здобути нові навички, а також сприяють пізнавальній активності учня, допомагають прийняти обґрунтовані рішення стосовно професійного самовизначення.