ЗАКРИТИ

Студентів Східноєвропейського університету вчили діяти в надзвичайних ситуаціях

Студентів Східноєвропейського університету вчили діяти в надзвичайних ситуаціях

Сьогодні у Східноєвропейському університеті вчили молодь правилам поведінки у разі небезпеки. Провели заняття фахівці Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області.

Під час зустрічі студентам було презентовано навчальні відеосюжети, присвячені діям у випадку надзвичайних ситуацій різного характеру: при виявленні вибухового пристрою та загрозі терористичного акту; витоку побутового газу в житлових і адміністративних будівлях; пожежі; захопленні автобуса (тролейбуса) терористами та ін.

Старший майстер виробничого навчання центру Володимир Палажченко пояснив значення основних понять цивільного захисту, покроково розповів, як діяти після сигналу «Увага всім!» та як користуватися засобами індивідуального захисту або чим їх можна замінити в побутових умовах.

Також фахівці центру надали студентам пам’ятки з рекомендаціями стосовно надання домедичної допомоги у надзвичайних ситуаціях, поведінки у натовпі, дій під час евакуації, при виявленні підозрілого предмета тощо.

Для студентів заняття пройшло немарно: вони жваво обговорювали почуте та переконалися, що отримані знання допоможуть знайти вихід з будь-якої небезпечної ситуації.