ЗАКРИТИ

Зустріч з поетом Дмитром Павличком

Зустріч з поетом Дмитром Павличком

26 листопада 2013 року у Східноєвропейському університеті відбулася радісна і святкова подія – в гостях особлива людина, класик української поезії, видатний політичний діяч, дипломат, перекладач, літературознавець, Герой України, лауреат Ордена Ярослава Мудрого, народний депутат України Дмитро Васильович Павличко.

Поет Дмитро Павличко – це перш за все полум’яний патріот України. Він є першим головою Товариства української мови імені Т. Г. Шевченка, не раз представляв нашу державу за кордоном і завжди повертався до рідної домівки.

Пісні Дмитра Васильович стали народними. Його твори видані в багатьох країнах світу – польською, словацькою, німецькою, англійською та багатьма іншими мовами.

Полум’яного патріота України Дмитра Васильовича Павличка привітав проректор університету, кандидат технічних наук Коваль Віталій Володимирович.

За сприяння президента університету, академіка Рауфа Ахметовича Аблязова на зустрічі був присутній відомий на Черкащині колектив «Вербена», який виконав українські пісні і дійсно народну пісню на слова Д. Павличка «Два кольори».

Студенти університету прочитали пристрасні і ліричні вірші Дмитра Васильовича, а сам поет розповів присутнім про своє життя, становлення української держави, зачитав деякі свої твори, відповів на запитання, подарував університету свої книги.

Від імені колективу проректор Коваль В. В. подарував поету ювілейне видання книги про історію і діяльність Східноєвропейського університету. Голова поетичного клубу «Аріадна» Хотькіна О. Р. подякувала Дмитру Васильовичу Павличку за цікаву зустріч, побажала здоров’я, творчої наснаги, втілення усіх задумів і мрій і вручила йому збірку творів поетів університету.