ЗАКРИТИ

Студенти спеціальності 081 «Право» відвідали ізолятор тимчасового тримання

Студенти спеціальності 081 «Право» відвідали ізолятор тимчасового тримання

Правники СУРА побували на екскурсії в ізоляторі тимчасового тримання Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області.

Студенти мали змогу поспілкуватися з працівниками, дізнатись про щоденну роботу правоохоронців, вимоги щодо процедури прийняття затриманих до установ та ознайомитись з роботою системи «Custody Records».

Детальніше про роботу з інформаційною підсистемою «Custody Records» майбутнім юристам розповів начальник сектору організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб Олег Коломієць та старший інспектор з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Олександр Грама.

Технічні можливості системи «Custody Records» дозволяють дистанційно спостерігати за станом забезпечення прав затриманих у будь-який час доби й автоматизувати роботу поліцейських у цілодобовому режимі та захистити самих правоохоронців від неправдивих звинувачень з боку затриманих.

Студенти побачили службові приміщення ізолятора, кімнати інтерв’ювання й за допомогою камер відеоспостереження ознайомились з умовами утримання правопорушників.

Екскурсія виявилася корисною для молоді. Вона дозволила дізнатися більше про особливості кримінального процесу та побачити на власні очі, якою може бути відповідальність за злочин будь-якого характеру.