ЗАКРИТИ

Січневе засідання вченої ради присвячено інноваціям у системі управління методичною роботою

Січневе засідання вченої ради присвячено інноваціям у системі управління методичною роботою

18 січня 2013 р. у залі відео-конференц-зв’язку відбулося чергове засідання Вченої ради Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.

Ключовим питанням засідання стало обговорення сучасних тенденцій управління методичною роботою в інститутах СУЕМ. Окрім традиційних для цього виду роботи заходів (як-то, експертиза методичних посібників через Навчально-методичну комісію інституту, підготовка спеціальних методичних рекомендацій із оформлення авторефератів дипломних робіт тощо), в обговоренні порушувалися також питання, на загал властиві методичній роботі у вищій школі України.

Зокрема, було проаналізовано такі проблеми: відсутність гнучкості, узгодженості, системності і цілеспрямованості в організації методичної роботи вищих навчальних закладів, невизначеність статусу працівників методичних служб, неповна відповідність змісту заходів методичної роботи концепціям розвитку ВНЗ, недостатня мотивація викладачів до виконання різних видів методичної роботи в умовах реалізації інноваційних методичних завдань та підвищення власної кваліфікації і т.п.

На засіданні було також розглянути зміни до плану роботи Вченої ради на академічний рік, заслухано хід виконання попередніх рішень Вченої ради.