ЗАКРИТИ

Правнича клініка СУЕМ діє

Правнича клініка СУЕМ діє

Навчально-науково-виробничий центр «Правнича клініка» є структурним підрозділом кафедри правознавство СУЕМ і функціонує як база практичної підготовки студентів для надання безоплатної правової допомоги мало захищеним верствам населення.

Аналізуючи діяльність ННВЦ «Правнича клініка», можна засвідчити, що протягом 2014 року студенти консультанти та окремі викладачі у повному обсязі виконали планове навантаження. Організовано вивчення трьох теоретичних спецкурсів щодо надання безоплатної правової допомоги громадянам в обсязі 72 навчальних годин. Забезпечено виконання графіків у вигляді проведення 87 практичних занять у формі чергувань з питань прийому громадян. У разі відсутності громадян проводились ділові ігри з розгляду конкретних практичних ситуацій. Загалом за звітний період на особистих прийомах побувало 56 громадян, які порушили у своїх зверненнях 62 питання. В основному ці питання стосувались розпорядження житлом, відновлення порушених трудових прав, оформлення спадщини, надання допомоги в підготовці проектів позовів до суду по цивільних справах, земельних спорах, житлових претензіях, сімейних конфліктах тощо. Звернення розглядались, як правило, кваліфіковано та оперативно.

Студенти-консультанти та окремі викладачі активізували свою роботу у напрямку надання правових консультацій громадянам у період проведення Декади правових знань у березні 2015 року. У цей період до ННВЦ «Правнича клініка» звернулось 9 громадян, які порушили 14 питань. Громадяни цікавилися питаннями щодо порядку розгляду спадкових прав, укладання шлюбного контракту, оскарження неправомірних дій роботодавця, оскарження рішення суду щодо призначених аліментів тощо.

Окремих громадян похилого віку та пенсіонерів хвилювали питання оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги, оподаткування нерухомості (житлового та нежитлового фонду), пенсій, підвищення пенсійного віку для жінок, значне підвищення тарифів на газ, електроенергію і порядок їх оскарження у судовому порядку.

На порушені питання надано відповідні юридичні роз’яснення і консультації. Скарг та зауважень на якість наданих консультацій з боку громадян не надходило.

Робота студентів-консультантів і викладачів у Правничій клініці продовжується згідно із встановленим графіком, а саме, прийом громадян здійснюється щовівторка і щочетверга з 15 до 17 години.

Запрошуємо громадян міста Черкас та області на юридичні консультації. Контактні телефони: (0472) 50-45-46; (0472) 64-84-74; (096) 223-61-99.