ЗАКРИТИ

На кафедрі дизайну розробляють сучасні проекти із благоустрою навколишнього середовища

На кафедрі дизайну розробляють сучасні проекти із благоустрою навколишнього середовища

Кафедра дизайну Східноєвропейського університету економіки і менеджменту постійно бере участь у соціальному житті Черкащини. Її викладачі і студенти не залишаються осторонь обговорення актуальних проблем та перспектив розвитку регіону з представниками влади, архітекторами, науковцями, освітянами тощо.

Протягом 2016-2017 навчального року молоді дизайнери кафедри взяли участь у низці заходів, покликаних сприяти розвитку нашого краю.

Під час проведення діалогу із представниками міської влади «Черкащина у поглядах сучасної молоді: актуальні проблеми та перспективи розвитку», було представлено проект студентки 4 курсу  Антоніни Уварової «Дизайн-проект благоустрою та озеленення  студентського скверу» (перехрестя вулиць Чорновола та Чіковані), який  представники влади визнали перспективним. Також владці пообіцяли розглянути питання щодо можливості  фінансування проекту та втілення його в життя. 

433 (4)

 На засіданні топонімічної комісії було погоджено місце облаштування скверу ім. В’ячеслава Чорновола у «зеленій зоні» між Східноєвропейським університетом та Черкаським бізнес-коледжем у Черкасах. Одним із варіантів, що розглядається для облаштування скверу, є проект ландшафтного дизайну випускника Східноєвропейського університету Валерія Короля. Цікаво, що відповідно до проекту сквер має два основні композиційні центри: інсталяцію «Подих природи» і галерею (перголу).

Варто зазначити, що проект студентів-дизайнерів з облаштування скверу «Юність» у Черкасах також було включено міською владою до розгляду.

Нещодавно із пропозицією для співробітництва на кафедру дизайну звернулися представники села Великий Хутір Драбівського району. Гості ознайомилися із умовами роботи та навчання на кафедрі, спілкувалися із викладачами та студентами.  У ході зустрічі директора інституту управління бізнесом університету Надією Горбатовою із головою Великохутірської сільської ради Ніною Шинкаренко та директором Великохутірської ЗОШ І-ІІІ ст. імені С.А.Куниці  Віталієм Соломахою були  обговорені питання співпраці з благоустрою та озеленення сільської території.

433 (1)

Окремо зазначимо високу якість дизайнерських проектів. Усі вони виконуються із дотриманням загальних принципів благоустрою навколишнього середовища: лаконічності, мінімалізму, сучасної подачі нових дизайнерських розробок, серед яких – розроблення системи гідроспоруд (фонтанів, каналів, каскадів) та підпорядкування  малих архітектурних форм загальному стилю, якому відповідаютьлінії вибудуваного планування: галереї, ліхтарі й лави.

Тож і надалі кафедра дизайну Східноєвропейського університету відкрита до співпраці та конструктивних діалогів із представниками різних установ, підприємств та організацій.