ЗАКРИТИ

Кавовий живопис у виконанні студентів-дизайнерів

Кавовий живопис у виконанні студентів-дизайнерів

Сьогодні набуває популярності таке явище як малюнки кавою. Багато майстер-класів проводиться для тих, хто любить каву не тільки пити, але й з її допомогою творити.

16 жовтня кафедра дизайну Східноєвропейського університету провела workshop «Друге життя кави». Багато художників пишуть картини і заряджаються чашечкою кави, а наші студенти вирішили поєднати свою любов до мистецтва і кави в унікальних кавових малюнках!

За допомогою пензлика і кавової гущі вони вчилися створювати справжні шедеври. Для створення картини розчинна кава не придатна, потрібно використовувати тільки заварну. Каву, яка залишається у фiлiжанцi, треба спочатку висушити. Після цього студенти зробили основу для картини на папері. По контуру малюнка вони нанесли клей і кавову гущу, залишки якої потім легенько струсили. Портрети, пейзажі, натюрморти – усе майбутні дизайнери змогли зобразити кавою!

На таких витворах затримують погляд навіть ті люди, хто далекий від мистецтва. Тож якщо у Вас є бодай трішки вільного часу, бажання зробити щось цікаве з кави, уявний ескіз образу – сміливо беріться за цю справу й фантазуйте, як тільки дозволятиме уява.