ЗАКРИТИ

Фонд Пінчука фінансуватиме проект студентки Східноєвропейського університету

Фонд Пінчука фінансуватиме проект студентки Східноєвропейського університету

17-18 червня в Києві відбувся щорічний молодіжний форум для переможців і випускників освітніх програм Фонду Віктора Пінчука. До участі в форумі долучилося більше 300 студентів із усієї країни, включно з стипендіатами загальнонаціональної програми підтримки талановитої молоді «Завтра.UА».

Серед них була і студентка Східноєвропейського університету Світлана Немилостива, проект якої за результатами цьогорічного конкурсу потрапив до сотні кращих.

Перед учасниками форуму виступив колишній прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер. У своїй промові він торкнувся теми глобальних викликів сьогодення, а також відповів на запитання щодо поточної ситуації в Україні та світі. Крім того, Тоні Блер вручив нагороди переможцям цьогорічного конкурсу на отримання стипендій і грантів Фонду В. Пінчука.

– Я й досі у стані ейфорії, до кінця так і не розуміючи, чим зобов’язана долі за унікальну нагоду бути серед стипендіатів Фонду Віктора Пінчука, – ділиться враженнями стипендіатка з Черкас Світлана Немилостива. – Тема моїх досліджень – енергозберігаючі технології. Саме над цим працюватиму найближчими роками, будучи аспірантом Східноєвропейського університету.

Диплом магістра в галузі «Управління проектами» – це другий диплом Світлани Немилостивої. Перший – Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спеціальність «журналістика».

– Мені досить комфортно в новій ролі «журналіста-економіста», – зазначає стипендіатка. – Група, у складі якої я буду працювати найближчим роком у програмі «Завтра.UA», налічує 10 фахівців із різних галузей техніки, економіки та суспільного життя. Енергетиків, фізиків-ядерників, інженерів-ракетників, ІТ-шників, фахівця з медобладнання і мене, власне, об’єднує одне спільне бажання: зробити світ кращим, застосовуючи сучасні екологічні та економічні технології. Із перших днів співпраці в групі у нас сформувалась висококласна команда.

Ще б пак! Уже на другий день форуму з 10 проектів, які презентували новостворені групи, команда «Енергозберігаючі технології» посіла першість і стала фаворитом Фонду! ЇЇ учасники запропонували розробити гру для мобільних телефонів. Суть проекту – в доступній для дітей, ігровій формі навчити економити кошти на використанні енергозберігаючих матеріалів і технологій. Гра називатиметься «BILL’S КILLER». Фонд виявив бажання інвестувати впровадження проекту в життя. До того ж члени групи поїдуть навчатися менеджменту до найкращих викладачів Львова. 

– Ми пропонуємо нашим дітям грати в інтелектуальні ігри. Досвід, набутий у грі, з часом буде застосований у реальному житті, – коментує Світлана Немилостива. – Якщо наші діти сьогодні замість «танчиків» навчаться «вбивати рахунки» на комунальні послуги, то будемо вважати, що наша «програма-мінімум» виконана. Тому що наступним кроком буде створення вже міжнародного проекту, в якому діти завдяки сучасним знанням і технологіям будуть вчитися заощаджувати у великих масштабах.

Окрім презентації своїх проектів, під час дводенного форуму «Завтра.UA» переможці конкурсу також мали можливість отримати від провідних експертів України та громадських активістів знання й практичні поради щодо того, як молода генерація українців може долучитися до розбудови нової України.

– Із Віктором Пінчуком, засновником Фонду, ми зійшлись на спільності поглядів щодо навчання, зокрема у різних вікових категоріях, – пояснює стипендіатка. – Що стосується такої освіти в Англії, то у мене є чудова нагода долучитись до третього та четвертого ступенів вищої освіти за кордоном у галузі наукових досліджень і підготовки наукової дисертації.