ЗАКРИТИ

День туризму студенти Східноєвропейського відсвяткували на Чигиринщині

День туризму студенти Східноєвропейського відсвяткували на Чигиринщині

Із нагоди відзначення професійного свята – Всесвітнього дня туризму – студенти і викладачі кафедри туризму і готельно-ресторанної справи з екскурсією відвідали Чигиринський край.

Вони побували у славетних культурно-історичних місцях – Холодному Яру, Мотронинському монастирі, біля дуба Максима Залізняка, на малій батьківщині Максима Залізняка – селі Івківці.

Біля тисячолітнього дуба Залізняка, як одного з найвизначніших туристичних об’єктів Черкащини, відбулася церемонія посвяти цьогорічних вступників у студенти напрямів підготовки «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа».

Основна програма свята проходила в «Зерноленді». Це просвітницько-розважальний комплекс у селі Івківці Чигиринського району, створений за польською моделлю розвитку сільського зеленого туризму «Тематичне село». Студенти і викладачі долучилися до всіх етапів приготування хліба. А саме: вони навчилися молотити зерно, молоти борошно, місити тісто – і так до кінцевого процесу – випікання свіжої хлібини. І головне – все це вони робили дружньою командою. А те, що зроблено своїми руками і від душі, завжди смачніше!

У «Зерноленді» наші туристи також спробували різноманітні народні ремесла, побачили відреставрований млин, відвідали етнографічний музей  і пройшли квест до Семидубової гори.

Святкування Дня туризму вдалося на славу. День промайнув як одна мить! Із радісним піднесеним настроєм студенти повернулися до рідного університету, де на них чекають не менш цікаві заняття з улюбленого фаху.