ЗАКРИТИ

Юридична клініка Східноєвропейського університету

Юридична клініка Східноєвропейського університету

Сучасний український ринок праці вимагає від молодих фахівців не лише теоретичних знань, а й навичок їхнього практичного застосування.

Одним із способів напрацювання необхідних навичок для подальшого працевлаштування юриста є робота в юридичній клініці. Юридична клініка – це оперативна робота з нормативною базою, застосування законодавства України в реальних справах, спілкування з людьми, яким необхідна правова допомога та вирішення загальносоціальних проблем.

Діяльність юридичної клініки сприяє впровадженню сучасних методів освіти з поєднанням теоретичних напрацювань і практичних навичок із конкретних питань.

У Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту юридичну клініку було створено в 2005 році як базу для навчальної практики студентів старших курсів юридичного інституту і студентів спеціальності «Право» Коледжу економіки і управління.

img_1710+

 Зараз юридична клініка здійснює консультування населення з питань сімейного, спадкового, трудового, житлового, цивільного, фінансового та банківського права, а також з питань захисту прав дитини та соціального забезпечення ВПО та ветеранів АТО. Консультація громадян здійснюється за особистим зверненням на прийом, онлайн та за телефоном. Консультанти надають допомогу зі складання процесуальних документів та ведуть справи за дорученням громадян. На базі юридичної клініки відкрито клуб документального кіно про права людини, проводиться читання лекцій, заплановано ряд правопросвітніх заходів в школах та пенітенціарних установах.

Консультації надають студенти старших курсів юридичного інституту університету і студенти четвертого курсу Коледжу економіки і управління спеціальності «Право», які виявили бажання працювати в юридичній клініці помічниками консультантів та пройшли конкурсний відбір. Прийом громадян проводиться в присутності завідувача навчальної лабораторії або куратора.

1