ЗАКРИТИ

Студенти Східноєвропейського – на практиці в Німеччині

Студенти Східноєвропейського – на практиці в Німеччині

Традиційно кращі студенти Східноєвропейського університету влітку мають нагоду пройти виробничу практику за кордоном.

Програми літньої практики в Німеччині дають можливість провести канікули з користю: заробити кошти, удосконалити німецьку мову, набути досвіду роботи в європейських компаніях, зустріти нових друзів із різних куточків світу, помандрувати у вільний від роботи час і зарядитися позитивними враженнями на новий навчальний рік.

Студентка спеціальності «Переклад» Світлана Скляренко нещодавно повернулася з Німеччини. Виробничу практику вона проходила в 4-зірковому готелі Boutique-Hotel Alemannenhof, що знаходиться в Тітізе-Нойштадт, Баден-Вюртемберг. Дівчина зазначила, що такий досвід не лише загартовує морально і фізично, а й дарує чудову можливість познайомитися і заприятелювати з громадянами інших країн. До того ж, проходячи практику, студентка дійшла висновку, що за кордоном рівень знань і вмінь прямо пропорційні прибутку та професійному зростанню. Найважче у цій подорожі, за словами Світлани, – це розлука з рідною домівкою, батьками, друзями.

Студентка дала декілька порад майбутнім практикантам, які виявлять бажання перевірити і удосконалити свої вміння й знання за кордоном.

– Не беріть багато речей, завжди майте при собі необхідні медикаменти, бодай якісь кошти в еквіваленті тієї країни, яку збираєтесь відвідати. Ні за яких обставин не падайте духом! Адаптаційний період триває близько 1-1,5 місяців (залежно від обставин, умов роботи та колективу) – перевірено на собі, – наголосила вона.

Зрештою, будь-яка практика (чи то за кордоном, чи в Україні) йде на користь. Це – нові можливості для пошуку, досліджень, самореалізації. А найголовніше – це реальний шанс зарекомендувати себе як фахівця і працевлаштуватися!