ЗАКРИТИ

Пряникові будиночки спекли студенти кафедри готельно-ресторанної справи разом зі школярами

Пряникові будиночки спекли студенти кафедри готельно-ресторанної справи разом зі школярами

Кафедра готельно-ресторанної справи провела майстер-клас із приготування пряникових будинків для учнів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №18.

Лабораторія з ресторанного обслуговування перетворилася на справжню пряникову майстерню! Усі гуртом працювали над створенням чарівних будиночків. В їхній основі – бісквіт з корицею, імбиром і коріандром. Дах зроблений з пряникового тіста і прикрашений білковою глазур’ю. Для декорування було використано цукати, різнобарвну кондитерську мастику, марципани, шоколад, мармелад, карамель, зацукровані і в'ялені ягоди, фрукти.

Сам процес приготування пряникового чуда подарував величезне задоволення і школярам, і студентам. Такий кулінарний витвір мистецтва стане ефектною прикрасою новорічного і різдвяного столу, а його їстівність – ще один вагомий аргумент на користь того, щоб витратити час на цю кропітку роботу.