ЗАКРИТИ

Правники відвідали виїзне заняття у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Правники відвідали виїзне заняття у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Студенти спеціальності 081 «Право» у рамках вивчення освітніх компонентів «Медіація в юридичній діяльності», «Цивільне право» та «Господарське право» відвідали виїзне заняття у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області.

Здобувачі освіти дізнались від директорки центру Ірини Мостової про медіаторів, переваги та принципи медіації, доцільності її впровадження.

Вирішення конфліктів шляхом медіації забезпечує:

  • вміння вирішувати конфлікти мирним шляхом
    розвиток комунікативних навичок;
  • краще зрозуміти однин одного та вдосконалити навички самостійного вирішення конфліктів без застосування насильства;
  • поліпшення стосунків, зниження рівня агресії, проявів насильства та булінгу.
IMG_0969

Медіацію можна застосувати замість звернення до суду, до звернення до суду, під час судового розгляду та на стадії виконання судового рішення.

Медіація — це метод, котрий допомагає сторонам врегулювати конфлікт і досягти максимально ефективних домовленостей зі спірних питань без звернення до традиційної судової системи, що набирає все більшого поширення в нашій країні.

Медіація — це інструмент, що вже найближчим часом може забезпечити зниження навантаження на суддів та покращити доступ громадян до правосуддя, тому так важливо давати студентам необхідні знання з цього альтернативного способу врегулювання конфліктів.

IMG_0971