ЗАКРИТИ

5 уроків лідерства для вихованців Східноєвропейського університету

5 уроків лідерства для вихованців Східноєвропейського університету

Продовжуючи серію статей про успішне працевлаштування та опираючись на вчення спеціалістів, Центр Кар’єри пропонує такі 5 уроків лідерства, що необхідно опанувати.

1. Зберігайте спокій

Вирішуючи стратегічні завдання, не забувайте про необхідність розслабитися у перший робочий день. Саме це допоможе поліпшити продуктивність. Лінн Тейлор, експерт в галузі праці та автор книг «Приручити вашого грізного офісного тирана» і «Управляємо начальником як дитиною і процвітаємо на роботі», радить переконатися у тому, що ви відпочили, добре підготувалися і маєте можливість прийти на роботу вчасно. Це очевидний показник вашого бажання проявити себе з кращого боку.

2. Посміхайтеся

«Можливо, вам довелося витратити час, щоб отримати цю роботу. Після довгих пошуків, неодноразових співбесід ви нарешті досягли бажаного, тому не забувайте про те, що варто ловити момент і насолоджуватися отриманим», – підкреслює Тері Хокетт, виконавчий директор What'sforwork, сайту про розвиток кар'єри для жінок.

Марк Стронг, консультант з кар'єри й особистісного розвитку, погоджується з цим і каже, що всім відомо про значимість першого враження. Посміхайтеся, коли ви знайомитеся з новими людьми. Поспілкуйтеся з усіма і продемонструйте, які ви щасливі і повні ентузіазму завдяки тому, що знаходитеся тут. Ваші колеги вас запам'ятають.

3. Увійдіть в роль і грайте її

Якщо ви в чомусь сумніваєтесь, будьте консервативні в одязі і манері спілкування. Будьте таким же професіоналом, як і під час проходження співбесіди.

Тері Хокетт пропонує заздалегідь визначитися з власним дрес-кодом, щоб не виглядати недоречно у перший же день. Це важливо, тому що манера одягатися може відштовхнути людей замість того, щоб викликати прихильність до вас. В ідеалі потрібно досягти гармонії між собою і оточенням, щоб ви і вони відчували себе комфортно. Якщо у вас є сумніви з приводу дрес-коду, зателефонуйте і поцікавтеся, що краще одягнути.

4. Не соромтесь

Обов'язково привітайтеся з усіма і представтесь колективу.

5. Спілкуйтеся з колегами

Найбільш важливу інформацію про роботу вашого відділу ви можете отримати саме від колег. Якщо оточуючі зрозуміють, що ви доброзичливі та відкриті, у вас великі шанси отримати довіру.

Ще одна порада не тільки для претендентів на роботу, а й усіх молодих людей – заняття саморозвитком. У цьому для початку вам зможуть допомогти роботи вищеперелічених спеціалістів.

Нові поради для успіху на роботі чекайте на сайті Східноєвропейського університету і в розділі Центр Кар’єри.