ЗАКРИТИ

Студенти Східноєвропейського університету вшанували пам’ять Тараса Шевченка

Студенти Східноєвропейського університету вшанували пам’ять Тараса Шевченка

Творча зустріч, присвячена, великому українському поету Тарасу Шевченку, пройшла сьогодні у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту.

Ведуча заходу, студентка спеціальності «Право» Галина Сухомлин,  розповіла про той важливий внесок, що зробив Тарас Шевченко у розвиток української культури. У свою чергу студенти декламували вірші Кобзаря та співали пісні на його слова. Лунали такі його відомі твори, як «Мені тринадцятий минало», «Думи мої, думи», «Мені однаково», «Кавказ» та інші.

У цей нелегкий для нашої країни час вірші Шевченка не тільки не втратили актуальності, а й набрали нових обертів. І як підтвердження нескореності та заклик до боротьби лунають одні з останніх рядків поеми «Кавказ»:

«Борітеся – поборете,

Вам бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»

Бібліотека Східноєвропейського університету також долучилася до вшанування пам’яті видатного земляка, поета, художника, прозаїка і драматурга, організувавши для відвідувачів книжкову виставку.

Надбання великого Кобзаря ідентифікують нашу країну в світі,  демонструють її багатий потенціал. Щиро вдячні колегам, учасникам сьогоднішнього заходу, але найбільше – студентам, які були щирі в своїх словах і показали, як треба любити Україну.