ЗАКРИТИ

Студенти Східноєвропейського університету провели практичне заняття у торгово-промисловій палаті Черкаської області

Студенти Східноєвропейського університету провели практичне заняття у торгово-промисловій палаті Черкаської області

З метою ознайомлення студентів Східноєвропейського університету із особливостями практичної роботи у зовнішньоекономічній та правовій діяльності, закріплення теоретичних знань чергові, передбачені розкладом заняття студентів-економістів з дисципліни «Зовнішньоекономічна діяльність» та студентів-юристів з «Міжнародного права», були проведені на базі Черкаської Торгово-промислової палати України.

Заняття проводили Перший віце-президент Торгово-промислової палати Корнієнко Сергій Анатолійович та радник президента Торгово-промислової палати Білоусов Віктор Федорович.

Корнієнко С. А. в доступній формі ознайомив студентів із роботою Торгово-промислової палати, наголосив, що Торгово-промислова палата є недержавною організацією, яка утворена на основі добровільного об’єднання підприємств і підприємців і є некомерційною організацією.

Головним її завданням є сприяння розвитку економіки Черкащини, її інтегрування у світову господарську систему, формування сучасної промислової й торгової інфраструктури, подальшому розвитку усіх видів підприємств, торгових і науково-технічних зв’язків з іншими країнами.

Корнієнко С. А. зупинився на формах і методах управлінської діяльності, які використовує Черкаська Торгово-промислова палата, окреслив проблеми, які існують на сьогоднішній день.

Радник президента Торгово-промислової палати Білоусов Віктор Федорович охарактеризував економіко-правову діяльність структурних підрозділів Торгової палати, навів конкретні приклади позитивної співпраці підприємств Черкаської області з Бельгією, Ізраїлем, Францією та іншими країнами. Крім цього, Білоусов В. Ф. проаналізував конкретні напрямки співпраці підприємств області з іноземними країнами, розкрив роль Торгової палати в цих питаннях.

Керівники Торгово-промислової палати відповіли на численні запитання студентів.

Проведення занять забезпечували професор кафедри економіки підприємства, обліку і аудиту Дмитрук Б. П. та доцент кафедри правознавства Оксьом І. Г.