ЗАКРИТИ

Просимо підтримати петицію щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) нашому студенту Миколі Саєнку

Просимо підтримати петицію щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) нашому студенту Миколі Саєнку

Просимо вас підтримати петицію щодо присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Національної Гвардії України, капітану, командиру бойової групи спеціального призначення, спецпідрозділ «Омега», ВЧ3001- Саєнко Миколі Васильовичу.

Микола був студентом нашого університету, навчався за спеціальністю 081 «Право». До цього освіту отримував у Чернігівському державному інституті економіки і управління, а також на військовій кафедрі офіцерів запасу Харківського університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба, після чого отримав офіцерське звання.

З 2019 року перебував в лавах Національної Гвардії України.

У 2019 році брав участь в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській області.

Під час війни врятував не одне життя своїх товаришів, побратимів, колег і звичайного цивільного населення. Під час евакуації поранених сам потрапляв під ворожі обстріли. Отримував поранення і потрапляв до лікарень і госпіталів. Був відзначений державними нагородами, а саме медаллю “За військову службу Україні”.

Микола загинув під час виконання бойового завдання 17 грудня 2022 року поблизу Авдіївки Донецької області.

Виділіть кілька хвилин свого дорогоцінного часу, аби увіковічити безсмертний подвиг нашого студента та підпишіть петицію до Президента України, яку подали рідні Миколи.