ЗАКРИТИ

День пам‘яті Тараса Шевченка в СУРА

День пам‘яті Тараса Шевченка в СУРА

У Східноєвропейському університеті імені Рауфа Аблязова та Фаховому коледжі СУРА відзначили День пам’яті великого українського Пророка – Тараса Григоровича Шевченка.

На заході цитували твори Кобзаря, говорили про його велич та значимість для українського народу.

Вшанувати пам’ять Тараса разом з колективом навчальних закладів приєднались військові: Віталій Володимирович Коваль, наш проректор з адміністрування, який став на захист країни, Тарас Теліженко - офіцер 118 бригади Територіальної оборони та Олег Бурячок - солдат 118 бригади Територіальної оборони. Захисники розказали, що Шевченко для них є своєрідним оберегом, символом незалежності й волі України, який супроводжує їх у боротьбі проти окупанта.

Захід супроводжували музичними композиціями та співами вихованиці Черкаської дитячої музичної школи №1 імені М. В. Лисенка, які зачарували присутніх звуками бандури.

Наприкінці студенти та гості поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка під гул сирени, бо війна триває, але як казав Пророк: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас сила І воля святая!», тож неодмінно буде перемога і воля українського народу, про яку так мріяв усе своє життя поет.