ЗАКРИТИ

Українська мова – найбагатша в світі!

Українська  мова – найбагатша в світі!

«Кожен із нас має гордитися своєю чудовою мовою, адже вона того варта», – Олесь Гончар. Саме під таким гаслом 9 листопада у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулися заходи до Дня української писемності та мови.

Сьогодні український народ живе у час, коли відбуваються процеси пробудження національної самосвідомості, підняття національного духу, коли благодатна хвиля патріотизму і боротьби за вільну, незалежну батьківщину сягнула небаченої висоти. Разом із цим нарешті прийшло усвідомлення значення української мови як серця народу, як його коріння, запоруки світлого майбутнього. Не дивно, що набагато більше людей цього року сприйняли День української писемності та мови як справжнє свято, розуміючи необхідність повернення мові належного їй місця як у побуті, так і у всіх державних, громадських інституціях, звідки вона витіснялася протягом не одного століття.

У рамках відзначення свята студенти Східноєвропейського написали диктант, провели виставку мовних плакатів, обговорили проблеми культури мовлення і стан української мови в сучасній Україні. Заходи мали не лише навчально-виховний характер, а й розважальний характер. Під час музичної перерви багатобарвно звучали українські пісні про рідну мову. Тішить і той факт, що говорити українською сьогодні модно. Молодь відкриває для себе красу й неповторність рідної мови щодня. І завдяки цьому в новому світлі представляються історія і культура нашого народу.

У святковий День української писемності та мови щиро бажаємо всім нам любити та берегти свою рідну мову. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я України!