ЗАКРИТИ

Мистецька подорож Європою

Мистецька подорож Європою

У Східноєвропейському університеті відбулася творча зустріч «Мистецька подорож Європою», проведена в рамках відзначення Дня Європи в Україні. Захід ініційований центром культури і дозвілля вишу.

Розпочалося засідання з вручення нагород студентам, відзначених за активну участь у громадському житті університету. Ректор вручила почесні грамоти Антоніні Уваровій (кафедра дизайну) та Катерині Горбуновій (кафедра готельно-ресторанної справи).

Після цього учасники заходу за допомогою відеосюжетів поринули у «мистецьку подорож» європейськими країнами. Прекрасний світ музики, поезії та мистецтва не залишив байдужим нікого.

Початком «мандрівки» стала Венеція. Глядачі мали нагоду помилуватися архітектурою міста, гондолами і, звісно ж, традиційними карнавалами.

Далі директор центру культури і дозвілля Наталія Зінченко розповіла про Німеччину – батьківщину відомих музикантів, поетів і філософів. Зокрема, значну увагу було приділено культурному центру цієї країни – Дрездену. Дрезденська картинна галерея відома завдяки шедеврам таких майстрів, як Тіціан, Рубенс, Джорджоне і багатьох інших художників. Перлиною дрезденської збірки творів мистецтва є «Сікстинська Мадонна» Рафаеля. Студентка Тетяна Локоть прочитала сонет Івана Франка, в якому він висловив своє захоплення жінкою-матір’ю і цим безсмертним полотном.

img_8415

Також присутні довідалися про історію створення «Шоколадниці» – найвідомішої картини швейцарського художника XVIII століття Ж.-Е. Ліотара. «Подорож» Європою продовжилась у Нідерландах, де учасники заходу познайомилися з творчістю відомого диригента і скрипаля Андре Ріє, якого називають у пресі королем вальсу.

Але всі дороги ведуть до рідного Східноєвропейського університету, який і став кінцевим пунктом у цій незабутній подорожі. Зустріч завершилась прочитанням есе студентки Світлани Скляренко «Улюблений куточок моєї Батьківщини» та піснею «Україна — це ми» у виконанні Ольги Колбухової. Учасники побажали один одному здійснення бажань, наснаги та якомога більше можливостей подорожувати.