ЗАКРИТИ

Екодизайн – тренд майбутнього!

Екодизайн – тренд майбутнього!

Здорове харчування, здоровий спосіб життя, енергія сонця і води, природні матеріали, які не завдають шкоди довкіллю – ось про що думає сучасна людина.

Сьогодні можна побачити не лише екологічно чисті меблі і продукти, а й найавантюрніші дизайнерські товари на основі вторинної переробки. 

Екотему активно обговорювали студенти і професорсько-викладацький склад кафедри дизайну під час круглого столу «Перспективи розвитку екодизайну на Черкащині», що відбувся 16 жовтня у Східноєвропейському університеті.

Студенти виступили з доповідями, в яких розповіли про витоки, елементи, напрями екологічного дизайну, його переваги і недоліки. Метою екодизайну, за словами доповідачів, є виховання відповідального і сумлінного природокористувача, що усвідомлює себе як частину екосистеми, баланс якої не можна порушувати.

Студентка 5 курсу Наталія Миколайчук презентувала присутнім інноваційні підходи екодизайну, які вона застосувала під час підготовки дипломного проекту з облаштування навколишнього середовища загальноосвітньої школи.

У ході обговорення учасники засідання зазначили, що сьогодні екологічний дизайн поступово набуває свого поширення. Вони дійшли висновку, що єдиним недоліком екодизайну є висока вартість, що стримує його розвиток на Черкащині і в Україні загалом. 

Також під час круглого столу присутні торкнулися теми працевлаштування майбутніх дизайнерів. Директор компанії ландшафтного дизайну «Apriorika» Ольга Ганзенко поділилася зі студентами секретами створення успішного бізнесу і розповіла про першочергові кроки, які потрібно зробити молодому фахівцю. Заступник директора цієї ж компанії Анна Галандзовська порадила студентам під час пошуку першого місця роботи не боятися того, що вони не мають досвіду, а впевнено пропонувати свої послуги, можливо й навіть на безоплатній основі. За словами фахівців, два-три безкоштовні проекти можуть стати надійним фундаментом майбутньої прибуткової кар’єри.

Тематика круглого столу виявилася надзвичайно корисною для студентів. Вони більше дізналися про сучасні тенденції екологічного дизайну, які зможуть використати у своїх дипломних роботах, а також поспілкувалися з фахівцями дизайнерської справи в напрямку подальшого працевлаштування.