ЗАКРИТИ

Дві студентки Східноєвропейського університету отримуватимуть стипендії Фонду Віктора Пінчука

Дві студентки Східноєвропейського університету отримуватимуть стипендії Фонду Віктора Пінчука

Наукові дослідження в галузі економіки та філології студенток Східноєвропейського університету економіки та менеджменту високо оцінили на всеукраїнському рівні. Дві вихованки СУЕМу Яна Дікалова та Анна Чабанова стали стипендіатами програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA».

Протягом року дівчата отримуватимуть стипендію у розмірі близько тисячі гривень та зможуть брати участь у різноманітних зустрічах з провідними представниками політики, бізнесу, культури тощо.

За словами ректора університету Наталії Казарінової, участь у програмі навчальний заклад бере не вперше і, крім того постійно співпрацює з Фондом.

– Яна та Аня не лише упоралися з науковим завданням, а й змогли пройти усі три тури відбору, – говорить Наталя Казарінова. – За рішенням конкурсної комісії із 320 студентів із 62 вищих навчальних закладів України за рейтинговою оцінкою Чанабова посіла 133 місце, а Дікалова – 208 місце. Наступного року ми плануємо підготувати набагато більше переможців.

Ще одним подарунком для студентів Східноєвропейського університету стане участь у щорічному молодіжному Форумі усіх стипендіатів, котрий відбудеться поблизу столиці у середині травня. Під час цієї чотириденної зустрічі стипендіати зможуть взяти участь у різноманітних тренінгах, поспілкуватися з відомими економістами, юристами, менеджерами тощо.

До того ж, у студентів буде можливість проявити свої здібності у створенні та втіленні в життя різноманітних соціальних проектів, спрямованих на розвиток країни та суспільства.

– Я зробила ще один крок на шляху до своєї мрії, – коментує Яна Дікалова. – Сподіваюсь, що стипендіальна програма стане неабияким трампліном в моїй подальшій науковій діяльності.

Довідка

Анна Чабанова досліджувала – «Розрахунок економічної ефективності використання сонячних фотоелектричних станцій».

Яна Дікалова науково опрацьовувала «Особливості невербальної складової англійської та української комунікації: перекладацький аспект».

При визначенні переможців враховувались високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності.