Мельник Олександр Олександрович
Освіта
- Черкаський Кулінарний коледж 1995-1996 рр., спеціальність – кухар, 4-й розряд, кваліфікація – приготування напівфабрикатів, перших страв, основних страв, салатів та десертів, прийом товару у постачальників, робота з кухонним обладнанням та дотримання правил санітарії, робота з калькуляційними картами.
- Київський Технологічний університет легкої промисловості 1996-1999 рр.
Підвищення кваліфікації
Курси шеф-кухаря азійської кухні на базі ресторану «Суші Я» – 08/2016 – 10/2016
Професійне зростання
- Паб «Ерік» та клуб «111» – старший кухар – 2010-2016 рр.
- Запуск суші-кафе «Ваніль» – 2016-2018 рр.
- Готельний комплекс «На Краю Лісу», Чехія – старший кухар – 2018-2019 рр.
- Світова мережа готелів «»Валахі Ресорт, ресторан «Лантерна», Чехія – кухар – 2019-2020 рр.
Reikartz Hotel group, ресторан «Стумарі» м. Черкаси – завідувач м’ясним процесом (хоспер) – 2020-2023 рр. - Відкриття ресторану з нуля «Карибські пірати», посада – шеф-кухар, європейська кухня.
Тематика наукових досліджень
Правила зберігання та роботи з рибою та морепродуктами, теоретичні основи зберігання максимальної користі риби та морепродуктів при термічній обробці та маринуванні.
Навчальні дисципліни, що викладає
Майстер виробничого навчання зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа».
Практичні заняття з приготування страв світових кухонь: європейська, українська, чеська, азійська.