ЗАКРИТИ

Студенти та викладачі Східноєвропейського відвідали обласну універсальну наукову бібліотеку імені Тараса Шевченка

Студенти та викладачі Східноєвропейського відвідали обласну універсальну наукову бібліотеку імені Тараса Шевченка

26 березня студенти та викладачі Східноєвропейського університету економіки і менеджменту відвідали Обласну універсальну наукову бібліотеку імені Тараса Шевченка. Працівники бібліотеки ознайомили студентів зі структурою бібліотеки.

Робота в бібліотеці починається з каталогу. Проте наша екскурсія починалася з великого залу абонементу – єдиного залу, де читачі бібліотеки мають можливість взяти художню і наукову літературу додому.

Слід відмітити, що всі зали бібліотеки прикрашені тематичними виставками. Надбанням цього залу стала виставка «Шевченкове слово». Працівники бібліотеки ретельно слідкують за виданнями сучасних авторів і змінами у шкільних та університетських програмах, тому читачі можуть отримати сучасні книги.

Краєзнавчий зал унікальний тим, що можна дізнатися про історію нашого краю – Черкащини. Інформація деталізована тим, що можна знайти історичні дані, почитати районні газети нашої області. Зал містить Кобзар, який був виданий при житті Т. Г. Шевченка, 1860 року. Сюди приходили читачі, які прагнули доторкнутися до спадщини великого Кобзаря, цієї святині нашого краю.

Для студентів спеціальності «Переклад» інформативним був зал іноземних мов, який обладнаний за сприяння Фонду Білла Гейтса в Україні. Зал містить сучасні об’ємні словники та твори іноземних авторів, місця для роботи обладнані комп’ютерами.

Працівники бібліотеки слідкують за подіями, які відбуваються. Так, у зв’язку з настанням свята Великодня у холі бібліотеки організована виставка писанок, ляльок-мотанок, картин, виконаних у техніці квілінг. А ті, хто бажає долучитися до розпису писанок, мають можливість відвідати бібліотеку у вихідні дні, коли будуть проведені майстер-класи писанок, на яких майстри навчать розписувати писанки та пояснять трактування кожного символу Великодня.

Унікальністю бібліотеки є наявність інформаційних центрів, де можуть працювати всі бажаючі – як студенти, так і науковці.

У студентів залишилися позитивні враження, адже крім традиційних читального залу, каталогу, абонементу відвідали змістовні тематичні зали.

Закінченням екскурсії став запис до бібліотеки. Таким чином студенти безкоштовно стали читачами бібліотеки ім. Шевченка та отримали необмежений доступ до художніх і наукових книг та періодичних видань фонду.