ЗАКРИТИ

Східноєвропейський університет вітає з всесвітнім днем екскурсовода!

Східноєвропейський університет вітає з всесвітнім днем екскурсовода!

Сьогодні екскурсоводи відзначають професійне свято. Щиро вітаємо та бажаємо усіляких успіхів на професійній ниві!

Екскурсоводи - це люди, які роблять усе, щоб турист не повернувся додому без багажу нових яскравих вражень і знань. Саме від нього значно залежить ступінь задоволення туриста мандрівкою.

Екскурсовод, як майстер своєї справи, зобов'язаний мати відмінні знання у галузі історії, географії, культури. Також йому мають бути притаманні чиста, грамотна мова, прекрасна пам'ять, невимушеність спілкування з публікою, висока самооцінка, працьовитість.

Пріоритетним для отримання фахового рівня екскурсовода є отримання профільної освіти зі спеціальності «Туризм». Навчаючись на цій спеціальності, студент здобуває ґрунтовні знання не лише щодо методики організації та проведення екскурсій, а й з низки тісно пов’язаних з екскурсійною діяльністю дисциплін: «Історія та культура України», «Туристичне краєзнавство», «Туристичні ресурси України», «Музейна справа» та інших.

З нагоди дня екскурсовода студенти третього курсу кафедри туризму підготувли та провели оглядову  екскурсію містом «Черкаси - минуле і сучасність». Вона є одним з етапів підготовки фахових екскурсоводів в університеті. Завдяки здобутим в університеті знанням, вмінням та навичкам щодо організації екскурсійної діяльності наші випускники успішно працюють у туристичній галузі в цілому та на екскурсійних маршрутах зокрема не лише на Батьківщині, а й за кордоном.