ЗАКРИТИ

Проведення науково-методичного семінару

Проведення науково-методичного семінару

Проведення науково-методичного семінару „Реалізація методології електронної комерції засобами інформаційних технологій”.

Наприкінці жовтня в Інституті економіки відбувся науково-методичний семінар „Реалізація методології електронної комерції засобами інформаційних технологій”, в якому взяли участь науковці та викладачі кафедр економічної кібернетики та інформаційної діяльності (далі - ЕКІД) і бухгалтерського обліку, аудиту і маркетингу (БАМ). Метою проведення семінару стало визначення сучасного стану та перспектив розвитку механізмів електронної комерції в Україні шляхом використання та впровадження останніх розробок у сфері інформаційних технологій.

Зокрема, заступник завідувача кафедри ЕКІД Коваль В.В. зауважив на наступних питаннях: впровадження систем Електронного урядування в Україні, особливості організації різних типів електронної комерції, функціонування платіжних та фінансових систем в мережі Інтернет, проблеми безпеки та захисту інформації в електронній комерції, спеціалізоване програмне забезпечення для створення віртуальних підприємств. старший викладач кафедри обліку і аудиту та маркетингу, Дьячук І.В., яка доповіла про стан Інтернет маркетингу в Україні, тенденції розвитку у поточному році та прогноз розвитку ринку на майбутнє. Слід відмітити, що у процесі обговорення питань здійснення процедури торгівлі в Інтренеті, дійшли згоди, що ринок даного виду торгівлі не відрегульований з точки зору законодавтсва та оподаткування даного виду діяльності. Статистичні показники свідчать про те, що інтернет торгівлі довіряє невеликий відсоток українського споживача. Маркетологам слід звернути увагу на новітні технології просування товарів в Інтренеті та напрацьовувати методики даного виду торгівлі згідно вимог часу

У семінарі взяли участь представники інших інститутів, зокрема кафедри менеджменту туризму, готельного і ресторанного бізнесу, кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, викладачі яких поділились практичним досвідом роботи в системах електронного бізнесу. Присутніми на семінарі були директорт Коледжу економіки і управління С.О.Шамара та студенти спеціальностей „Економічна кібернетика”, „Документознавство та інформаційна діяьність”, „Маркетинг”.