ЗАКРИТИ

Поради студентам від центру кар’єри щодо працевлаштування

Поради студентам від центру кар’єри щодо працевлаштування

Для випускників вищих навчальних закладів початок кар'єри – це завжди складність. Але, подолавши її, можна підняти свою самооцінку, затвердитися на життєвому шляху і, звичайно ж, поліпшити матеріальне становище.

Коли студент чи випускник шукає роботу, здається, що найголовніше – знайти її. Але важливо ще й зуміти втримати. Недарма придуманий випробувальний термін. Можливо, доведеться поступитися деякими звичками, але результат – стабільне робоче місце – того вартий.

У Східноєвропейському університеті на допомогу в пошуках роботи працює Центр кар’єри, основним завданням якого є працевлаштування студентів.

Більш того, тут студента навчають правильно заповнити резюме, правил поведінки на співбесіді, відповідний зовнішній вигляд, проводяться тренінги та моральна підготовка до всіх можливих труднощів, які можуть виникнути на шляху становлення особистості як професіонала.

Декілька порад, які гарантують початок успішної кар’єри:

Не демонструйте характер. Мало людей, які на новому місці відразу відчувають себе як риба у воді, і невдоволення спочатку природно. Не подобається багато чого, але ваше завдання зберігати спокій. Пам’ятайте, що все починається з самого себе, якщо ви позитивно налаштовані, впевнені співробітники будуть вас поважати.

Не дискутуйте з дирекцією. Навіть якщо ви хочете продемонструвати свій багатий внутрішній світ і невгамовний творчий потенціал, вступати в дискусії з керівниками, доводячи, як правильніше, в перший час не варто. Намагайтеся краще показати свої можливості, бездоганно виконуючи доручене вам завдання. Не беріть на себе більше, ніж вам дають. Погоджуйтесь, посміхайтеся.

Спочатку потрібно бути готовим до того, що на вас «повісять» чужі обов’язки. Навіть якщо вам не подобається займатися відправленням факсів, купівлею газет і ваша посада цього не передбачає, не вступайте в конфлікт – можливо, така тут участь «новачка». Завжди з чогось треба починати. Все відразу не буває, хоча треба бути в деякій мірі максималістом та прагнути завжди  більшого. Розвиватись, самовдосконалюватись, бо хто стоїть на місці – той несвідомо робить два кроки назад. Не запізнюйтесь, приходьте завжди вчасно – пунктуальність важлива. Коли ви закінчуєте навчальний заклад, не баріться з пошуком роботи.

Студенти та випускники Східноєвропейського університету вже зайняли активну позицію і складають достойну конкуренцію на ринку праці.