ЗАКРИТИ

Перші кроки в журналістиці

Перші кроки в журналістиці

Урочистий випускний для слухачів курсу ННВЦ «Практична журналістика» відбувся вчора у Східноєвропейському університеті. Керівник курсу Світлана Немилостива підсумувала зроблене, а студенти отримали сертифікати про завершення навчання й подяки з нагоди Дня журналіста.

Тематика занять у рамках курсу охопила низку актуальних для молодих журналістів питань: розвиток комунікативних навичок, спротив маніпулятивним технологіям, оволодіння інструментами нових медіа тощо. Під час навчання студенти мали змогу спілкуватися з професіоналами журналістської справи з різних куточків України, робили репортажі, брали участь у програмах на ТРК «ВІККА», «Рось», їхні напрацювання друкували в газетах «Вечірні Черкаси», «Нова доба», «Черкаський край».

Світлана Немилостива представила звіт про проведену роботу та запросила студентів розповісти про свої перші кроки в журналістиці.

_dsc0006

Так, Ірина Кірєєва після зустрічі зі вдовою майора Ігоря Петріва (випускника Східноєвропейського університету), який загинув в АТО, написала оповідання. Не стримуючи сліз, вона душевно передала діалог дружини із загиблим героєм. Анастасія Литвиненко розповіла про літній тренінг за участю провідних  журналістів України, а староста групи Євгенія Карамишева зачитала поетичну подяку за навчання.

Ректор університету привітала молодь із завершенням навчання, побажала продовжувати займатися улюбленою справою і висловила сподівання, що отриманий сертифікат допоможе їм у працевлаштуванні.