ЗАКРИТИ

Офіційні роз’яснення наказу МОН N22-л від 26.02.2021 р.

Офіційні роз’яснення наказу МОН N22-л від 26.02.2021 р.

Останніми днями містом та соціальними мережами почала ширитись інформація про анулювання ліцензій на діяльність, добре знаного в Черкаській області та Україні загалом, Приватного закладу вищої освіти Східноєвропейського університету ім. Рауфа Аблязова.

Адміністрація Університету надає офіційні пояснення щодо ситуації, що склалась навколо навчального закладу.

За словами Президента Університету, Наталії Аблязової: - «У лютому Університет дійсно проходив планову перевірку Міністерства освіти і науки України на дотримання ліцензійних умов провадження діяльності. За результатами якої комісія висловила зауваження, як вона це робить для багатьох закладів вищої освіти України. Проте, Наказ про результати перевірки Приватного закладу вищої освіти Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова, який було оприлюднено на сайті МОН та яким зараз активно маніпулюють місцеві ЗМІ не було доведено та надано для ознайомлення адміністрації Університету визначеним законодавством чином. Також, цей наказ у своєму змісті містить некоректну інформацію та анулює ліцензії, яких Східноєвропейський університет ніколи не мав. В наказі мова йде про ліцензії за рівнями освіти, в той час коли освітня діяльність університету провадиться за ліцензованими спеціальностями. На сьогодні Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова має чинні Ліцензії та Сертифікати акредитації.

Представники Університету, наразі розцінюють появу такого наказу та росту зацікавленості до діяльності навчального закладу, як прикре непорозуміння спричинене можливим тиском на представників ЗМІ з боку колишніх працівників, а нині представників державної влади. Зокрема, попереднього ректора – Любові Шпак, результати роботи якої на керівній посаді  університету спричинили низку судових справ та кримінальних проваджень.

За словами Наталії Аблязової, університет наразі працює в штатному режимі та провадить освітній процес згідно графіку. А з ситуацією, що склалась навколо результатів перевірки та «законності» видання відповідного наказу працюють юристи, оскільки в розпорядженні Університету є низка беззаперечних доказів вчинення тиску на перевіряючих під час їх роботи.

Хочемо нагадати, що Східноєвропейський університет є одним з перших приватних навчальних закладів  України, який провадить свою діяльність вже 28 років, першу ліцензію на освітню діяльність було отримано ще в 1993 році. За час свого існування невеликий інститут перетворився на повноцінний та конкурентоспроможний  заклад вищої освіти з прекрасною матеріально- технічною та лабораторно–навчальною базою площею понад 10 000 кв.м., де розміщено сучасні навчальні аудиторії та лабораторії, спортивний зал, 2-і актові зали, навчально виробничі центри: юридична клініка, тренувальний зал судових засідань, навчальний банк СУРА, турагенція, та багато іншого.