ЗАКРИТИ

До дня козацької слави колежани університету дебатували на козацьку тематику із гімназистами

До дня козацької слави колежани університету дебатували на козацьку тематику із гімназистами

14 жовтня 2013 р., на Покрову і в День українського козацтва, учні Черкаської міської гімназії №9 завітали до Східноєвропейського університету з метою повправлятися в ораторському мистецтві зі студентами Коледжу економіки і управління. Темою дебатів стало твердження “Козаки – національні герої України”.

Гімназистам довелося його захищати, тоді як колежанам – заперечувати. У драматичній і напруженій боротьбі перемогу виборола команда 9-ї гімназії.

– Ці команди вже не вперше зустрічаються на дебатах, – відзначає директор коледжу Сергій Шамара, – дебатний рух між нашими закладами триває близько двох років. І щоразу інтелектуальна гра між учнями та студентами не схожа на інші, викликає цікавість, демонструє високий рівень знань, ерудиції та кмітливості учасників.

4461134

Як зазначив тайм-кіпер гри і водночас тренер команди гімназистів – викладач гімназії №9 Андрій Стецюк, – “Кубок Антів” є перехідним. Тож у матчі-реванші студенти коледжу матимуть можливість повернути його собі. Гру планують провести у грудні цього року.