ЗАКРИТИ

Декада правових знань

Декада правових знань

На виконання плану заходів щодо проведення з 02.03.2015 по 11.03.2015 Декади правових знань в Черкаській області, затвердженого рішенням міжвідомчої координаційно-методичної ради Черкаської ОДА від 02.02.2015 та згідно з відповідним дорученням керівництва СУЕМ, кафедрою правознавства вжито ряд заходів щодо активізації правової роботи серед населення.

Викладачі та студенти-консультанти навчально-науково-виробничого центру «Правнича клініка» перейшли у цей період на щоденний прийом громадян з 10 до 17 години.

Загалом протягом Декади правових знань розглянуто і надано громадянам 14 консультацій та пропозицій юридичного характеру. Зокрема, щодо реалізації спадкових прав спадкоємців, порядку укладання шлюбного контракту, оскарження неправомірних дій роботодавця, визначення розміру аліментів на дитину, оподаткування нерухомого майна та пенсій, вирішення інших конфліктних ситуацій. Критичних зауважень від громадян не надходило.

Також студенти-консультанти ННВЦ «Правнича клініка» взяли участь у навчальному семінарі, організованому 11.03.2015 Головним територіальним управлінням юстиції в Черкаській області для працівників юридичних клінік, створених при вищих навчальних закладах юридичного спрямування у м. Черкаси на тему «Актуальні питання безоплатної правової допомоги громадян: теорія, практика, досвід».

Студенти-консультанти із зацікавленістю поставились до виступів юристів-практиків: Чуй Наталії Василівни – завідувача Черкаської районної державної нотаріальної контори; адвоката Суботіна Геннадія Геннадійовича; помічника судді Соснівського районного суду м. Черкаси Науменко Наталії Василівни та отримали професійні відповіді і роз’яснення на свої запитання.

Проведена робота у період Декади правових знань сприяла підвищенню професійного рівня студентів-консультантів ННВЦ «Правнича клініка», які навчаються за спеціальністю «Правознавство», і подальшому поліпшенню правової роботи серед населення.