ЗАКРИТИ

Брейн-ринг у новому форматі

Брейн-ринг у новому форматі

10 грудня 2014 року в стінах університету відбулася чергова гра в брейн-ринг, організована спільними зусиллями кафедр правознавства та теорії і практики перекладу.

Такі інтелектуальні змагання вже давно стали традиційними для студентів та викладачів Східноєвропейського, проте цього разу гра відбувалася в новому форматі за участю студентів двох спеціальностей, які поглиблюють свої знання з інших спеціальностей.

Місце проведення заходу, зала синхронного перекладу СУЕМ, – до слова, єдина в місті лабораторія, що має сучасне обладнання для здійснення якісного синхронного перекладу. Темою гри стало адміністративне право. До початку конкурсу ведуча заходу – студентка другого курсу спеціальності «Переклад» Скляренко Світлана провела англійською мовою із синхронним українським перекладом оглядову лекцію з тематики гри. До речі, вона, як і багато інших студентів-філологів, успішно навчаючись за своєю основною спеціальністю, відвідує лекції з юридичних дисциплін. Присутні на заході студенти та науково-педагогічні працівники університету мали змогу не лише поглибити власні знання в царині адміністративного права, а й ознайомитися з особливостями роботи перекладача-синхроніста, в ролі якого виступила магістрантка спеціальності «Переклад» Руденко Тетяна.

Учасники інтелектуального змагання продемонстрували своє вміння працювати в команді, гарну пам’ять, увагу, активність та головне – глибокі знання як адміністративного права, так і англійської мови й уміння швидко їх проявити. В результаті напруженої боротьби перемогу вирвала одна з команд студентів третього курсу спеціальності «Правознавство» Коледжу економіки і управління СУЕМ. Усі команди були відзначені пам’ятними подарунками. Учасники заходу відзначили, що в новому форматі гра засяяла новими барвами, стала ще більш цікавою і пізнавальною, та висловили свої сподівання на продовження доброї традиції проведення подібних змагань в університеті.