ЗАКРИТИ

Засідання круглого столу

Засідання круглого столу

20 вересня 2011 р. у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту пройшло засідання круглого столу на тему «Аналіз досвіду економік пострадянського простору у боротьбі з кризою та проблеми розвитку Черкаського регіону в умовах трансформаційної економіки».

У засіданні взяли участь провідні вчені та фахівці Росії, Білорусії, Польщі, України. Професори, доценти, викладачі університету, студенти старших курсів мали змогу почути аналіз глобальних тенденцій розвитку економік світу, прогнози для країн пострадянського простору та регіонального розвитку, тенденції становлення фондових ринків у наших країнах та їх порівняння з ринками розвинутих країн.

Зі словами привітання виступила ректор Східноєвропейського університету економіки і менеджменту Наталія Леонідівна Казарінова.

У рамках круглого столу обговорювались важливі питання розвитку фондових ринків Росії та України, проблеми розвитку ринку цінних паперів Черкаського регіону.

З доповідями виступили:

  • Селіщев Олександр Сергійович - д. е. н., завідувач кафедри грошей та цінних паперів Державного університету економіки і фінансів, експерт фондової та валютної бірж (м. Санкт-Петербург): «Фондовий ринок Росії – що далі?»;
  • Селіщева Тамара Олексіївна - д. е. н., професор кафедри економічної теорії та національної економіки Державного інженерно-економічного університету (м. Санкт-Петербург): «Структурна перебудова економіки Росії»;
  • Кисель Роман Стефанович - д. е. н., професор Вармінсько-Мазурського університету (м. Ольштин, Польща): «Регіональна політика Євросоюзу. Переваги для Польщі»;
  • Аблов Андрій Сергійович, к.е.н., старший науковий співробітник Державної установи «Інститут економіки та прогнозування НАН України»: «Перспективи розвитку економіки України у контексті зміни технологічних укладів»;
  • Власенко Катерина Миколаївна – заступник начальника Черкаського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

В дискусії взяли участь:

  • Козловський В. В. - д. е. н., професор кафедри фінансів і кредиту Східноєвропейського університету економіки і менеджменту;
  • Зайцев Сергій Олександрович, директор Черкаського регіонального центру з інвестицій та розвитку;
  • Руденко Лілія Олександрівна, заступник директора Черкаської регіональної дирекції АТ "Страхова група "ТАС" з роздрібних продажів (м. Черкаси);
  • Задорожній Іван Степанович – професор кафедри менеджменту організацій Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.
  • Підводячи підсумки доповідей та дискусій, ректор університету зазначила важливість обміну думками вчених та спеціалістів щодо розвитку ринків цінних паперів, цінність дискусій та цінність цього заходу для студентів та викладачів.

За результатами круглого столу укладено угоди про співпрацю між Східноєвропейським університетом економіки і менеджменту та Санкт-Петербурзьким університетом економіки і фінансів, а також між кафедрою фінансів і кредиту Східноєвропейського університету економіки і менеджменту та кафедрою грошей та цінних паперів Санкт-Петербурзьким університетом економіки і фінансів.

В рамках круглого столу відбулася презентація виставки «Гроші в період кризи» з колекції к.і.н., завідувача кафедри менеджменту туризму, готельного і ресторанного бізнесу І.В. Десятнікова та к.і.н., доцента О.В. Десятнікова.

Усі присутні, серед яких були провідні науковці чотирьох університетів, представники суб’єктів бізнесу, що діють у Черкаському регіоні, посадові особи державних органів влади та студенти магістратури Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, відмітили високий рівень організації круглого столу та висловили побажання щодо продовження традиції проведення подібних наукових заходів у стінах університету.