ЗАКРИТИ

СУЕМ – назустріч мрії

СУЕМ – назустріч мрії

«Назустріч мрії» – благодійний бал з такою назвою відбувся в Східноєвропейському університеті напередодні Дня Святого Миколая. Хвилюючого і довгоочікуваного моменту, коли серця наповнюються милосердям, благодійністю і щастям, у виші чекали як студенти, так і викладачі, а ще гості та запрошені.

Адже всіх цього вечора об’єднала єдина мета – це життя, щастя, здоров’я, сміх дітей, любов до творчості, бажання миру на землі. Ректор університету, відкриваючи бал, оголосила про важливість намірів учасників дійства, а саме збір коштів для підтримки юних талантів із Корсунь-Шевченківської школи-інтернату для дітей з вадами слуху та затримкою у психічному  розвитку.

– Враження від заходу, в тому числі самого балу, дуже чудові, – ділиться емоціями проректор з підготовки наукових кадрів Східноєвропейського університету, доктор економічних наук Галина Ус. – Мені дуже сподобалось, все настільки відмінно організовано, що дійсно відчуваєш себе на святі благодійності. Радію, що ми можемо надати допомогу діткам, які творчо розвинені, але мають певні вади здоров’я. Я думаю, що дуже багато сімей стикаються саме з проблемами хворих дітей і дуже важливо, щоб хтось зробив для них щось вражаюче. І ще хочу додати, що в такі часи, коли ми не зовсім відчуваємо себе впевнено у завтрашньому дні, побувати на святі – це чудово. Тут така доброзичлива атмосфера! Подібний бал проводиться у нас  вперше, але я думаю, що він  стане традиційним.

З вітальним словом до присутніх на балу звернулись представники міської та обласної влади. Зокрема, керівник апарату ЧОДА Віталій Коваль зазначив, що вдячний колективу СУЕМ за те, що він займається справою творіння добра і запросив усіх присутніх долучитися до цієї благородної справи. А ведучі  вечора запросили бажаючих долучитись до акції і зробити посильний внесок у скарбничку, спеціально підготовлену в дарунок дітям – авторам творчої виставки.

Представники Корсунь-Шевченківської школи-інтернату також були присутні на заході. У своїй промові заступник директора з виховної роботи  Корсунь-Шевченківської школи-інтернату Валентина Чистопал щиро подякувала організаторам заходу за турботу та підтримку талановитої молоді, тому що зібрані кошти підуть на закупівлю нового витратного матеріалу для  подальших занять творчістю.

– Так, наші діти дійсно  дуже обдаровані: танцюють і співають, ліплять і вишивають, – зауважила заступник директора з навчально-виховної роботи Світлана Мороз.

– Взагалі в нас навчається дві категорії дітей – це діти з вадами слуху, також є діти с затримкою психічного розвитку. Дітей з вадами слуху в нас не так багато – 28, всі інші – це діти с затримкою психічного розвитку. Діти до нас потрапляють  із різних сімей, і в інтернаті ми їх охоплюємо батьківською турботою й теплом. Пропонуємо розвивати їхні таланти та вміння.

На питання, чи допомагає зціленню від недуг творчість, пані Світлана розповіла таке.

– Звісно, від хвороби цим не зцілитись, коли дитина має вади слуху, – мусить жити з цим все життя. А от дитина с затримкою психічного розвитку цілком може зцілитись. Для таких цілей у нас діє більше 40 гуртків, де діти ліплять і малюють, танцюють і співають. Багато робіт відсилаємо на різні конкурси. Є в нас і призери. Ведеться дуже велика спортивно-виховна  робота. Маємо вихованців, які брали участь у районних змаганнях; є ті, які брали участь в міжнародних змаганнях з настільного тенісу – це вже наші  випускники.