ЗАКРИТИ

Студентку коледжу відзначили на всеукраїнському правничому турнірі

Студентку коледжу відзначили на всеукраїнському правничому турнірі

Доповідь студентки Коледжу економіки і управління Східноєвропейського університету Юлії Письменної відзначили як найактуальнішу на Всеукраїнському турнірі для студентів-юристів «Правник – перший бастіон захисту прав людини».

Для дослідження студентка обрала тему «Порушення прав людини в зоні АТО». Турнір проходив у чотири етапи, з 300 учасників до фінішної стадії ­­­­­ вийшли автори 12 робіт.

– Зробивши аналіз ситуації в зоні АТО, я виявила ряд порушень прав людини, – розповідає Юлія. – А саме: порушення свободи і права на свободу й особисту недоторканність, свободи пересування, вибору місця проживання, права вільного залишення території України, права на свободу слова, на свободу світогляду й вiросповiдання.

Дівчина дослідила ряд сфер життєдіяльності, які були зруйновані в ході збройного конфлікту: інфраструктура міст і сіл, будівлі стратегічного значення. А також, безумовно, порушення територіальної цілісності та права власності людини. Окремо нею досліджені факти мародерства та іншого насилля.

Ю. Письменна вважає, що в українське законодавство потрібно внести поправки до нормативно-правових актів із метою надання чіткості стосовно методів виявлення і покарання за скоєння вищеописаних злочинів.

Дівчина мріє стати соціально активним юристом, який буде допомагати громадянам у захисті їхніх прав і свобод. Наразі вона отримала чудову нагоду реалізувати себе – її запросили до Верховної Ради України пройти стажування юридичного спрямування.