ЗАКРИТИ

Студенти СУЕМ були учасниками зустрічі з 42-им президентом США Білом Клінтоном

Студенти СУЕМ були учасниками зустрічі з 42-им президентом США Білом Клінтоном

Фонд Віктора Пінчука традиційно запрошує до України всесвітньо відомих економістів, політиків і громадських діячів для обговорення сучасних викликів та проблем, що стоять перед нашою країною і світом. Організація подібного відкритого діалогу лідерів і експертів високого рівня з українською аудиторією - внесок Фонду Віктора Пінчука у формування нового покоління відповідальних лідерів України.

4 жовтня в конференц-залі Дипломатичної академії у місті Києві відбулася публічна лекція з 42-м Президентом Сполучених Штатів Америки Вільямом Джефферсоном Клінтоном в рамках його візиту в Україну на запрошення Фонду Віктора Пінчука.

До участі у заході запрошувались студенти і аспіранти провідних вищих навчальних закладів України – партнерів Фонду Віктора Пінчука, а також науковці, представники Міністерства закордонних справ України та Дипломатичної академії України.

Взяти участь в лекції та поспілкуватись з політиком світового рівня випала нагода і представникам нашого університету. До складу найбільш чисельної регіональної делегації від СУЕМ ввійшли 17 осіб. Це перший проректор СУЕМ Гаман П.І., начальник відділу міжнародних відносин Білик С.О. Представники інституту державного управління та права: кандидат історичних наук, доцент Товстопят Л.М., доктор філософії в галузі права Маринич Л.В., студенти Постригань Т.С., Величко М.О.; коледжу економіки і управління: кандидат історичних наук Шамара С.О., студенти Ковалюк А.С., Андреєва Е.І.; економічного інституту: старші викладачі Глінкіна Д.В., Дячук І.В., студенти Кузькін О.С., Гелих Д.М.; інституту менеджменту: завідуючий кафедри туризму Десятніков І.В., студенти Бурчак-Абрамович К.Д, Авєріна С.М. та представник інституту економіки, голова студентської ради Харькова Н.В.

У Дипакадемії Вільям Джефферсон Клінтон прочитав лекцію про світові глобальні виклики та озвучив найбільш резонансні світові топ-теми – від фінансової кризи до глобального потепління. Поділився й особистим.

Виявляється, у дитинстві мріяв стати джазовим музикантом, але аж ніяк не президентом США. Говорив Вільям Джефферсон Клінтон і про позитивні зміни, що відбулися в Україні протягом останніх 10-ти років.

"Пригадую, коли я вперше почав думати про Україну, вважав, що після розпаду СРСР міжнародні взаємовідносини тут складатимуться нелегко. Доведеться обирати – чи то будувати хороші стосунки з Європою та США, чи то – з Росією. Тепер же я бачу – вам вдається зберігати гармонію з усіма",- каже Білл Клінтон.

На його думку, в силу свого географічного положення, Україна між сходом і заходом вибирати не повинна, вона має поєднувати їх. «Я говорив їм: подивіться на карту, на історію, на політику останніх двадцяти років - це ключові моменти. Потрібно мати впевненість у тому, що ви можете покращити життя. Якщо ви хочете зробити Україну кращою, ви повинні розуміти її потенціал, сильні і слабкі місця, ті проблеми, які у вас є. Вам також потрібно знати, що відбувається у світі конкуренції, якщо ви хочете співпрацювати з іншими країнами, конкурувати з ними », - додав політик.

Білл Клінтон радить студентам навчатися не лише в університетах нашої країни, але й поза їхніми стінами і при цьому не забувати про свою Батьківщину. На думку колишнього американського президента, лише освічена молодь може долучитись до державотворення.

Вільям Джефферсон Клінтон (William Jefferson Clinton) був президентом Сполучених Штатів у 1993-2001 роках. Нині він веде активну громадську роботу і очолює власний фонд, діяльність якого зосереджена на вирішенні глобальних соціальних проблем.