ЗАКРИТИ

Східноєвропейський університет долучився до організації дозвілля для дітей воїнів АТО

Східноєвропейський університет долучився до організації дозвілля для дітей воїнів АТО

Днями на Черкащину завітали сім’ї бійців батальйону «Донбас», що мужньо боронить Батьківщину на сході. Фахівці Східноєвропейського університету долучилися до організації їхнього дозвілля.

Зокрема, 13-14 червня та 4-5 липня викладачі університету Брайченко С.М. та Десятніков О.В. спільно з Об’єднанням дружин і матерів бійців батальйону «Донбас» допомогли організувати дозвілля гостей у таборі «Дахнівська Січ», а саме: подорожі по Дніпру козацьким човном, майстер-класи з бойового гопака, фаєр-шоу, виступи акторів театру.

Також було проведено цікаві екскурсії до Чигиринського краю. Перед виїздом на екскурсію всі гуртом поклали квіти до пам’ятника загиблим черкащанам – Героям АТО. Екскурсійний маршрут розпочався із «Зерноленду» – хлібної осади під відкритим небом. Цікаво було всім: і дітям, і дорослим. Кожен знайшов для себе щось корисне – хтось більше цікавився історією, побутом, традиціями наших предків, а комусь більше були до вподоби захоплюючі ігри та веселі квести. Навіть сильна спека нікого не змусила відірватись від розповідей гіда Назара та майстер-класів його дружини Вікторії з виробництва ляльок-мотанок.

Хлібна осада пригостила гостей смачними млинцями зі свіжим медом, приготованими студенткою Східноєвропейського університету спеціальності «Готельна і ресторанна справа» Наталії Кухарук, яка вдало поєднує навчання з роботою за фахом. Далі екскурсія продовжилася до Холодного Яру із обов’язковими відвідинами тисячолітнього дуба Максима Залізняка. Екскурсанти також відвідали Іллінську церкву у селі Суботів та славний Чигирин.

Чигиринський край залишив приємні спогади нашим гостям. Ми також зарядились позитивом від допомоги людям, чиї рідні зараз на фронті. Приємно, що у нас на Черкащині відроджуються та популяризуються національні традиції. Навіть у складних економічних умовах організатори «Зерноленду» намагаються допомогти підростаючому поколінню дізнатися більше про українську культуру.