ЗАКРИТИ

Про результати всеукраїнської науково-практичної конференції

Про результати всеукраїнської науково-практичної конференції

20-21 листопада 2014 року у Східноєвропейському університеті  економіки і менеджменту відбулася Всеукраїнська конференція «Розвиток європейських стандартів прав і свобод людини в Україні: теорія і практика». Організаторами конференції виступили юридичні кафедри університету.

Актуальність обраної проблематики для проведення всеукраїнської конференції не викладає сумнівів, оскільки характерною рисою функціонування суспільства та держави на сучасному етапі є цілісна увага до захисту прав і свобод людини з орієнтуванням на європейські цінності.

З привітальним словом до учасників конференції звернулася ректор університету. Вона зазначила, що ефективне функціонування сучасного суспільства неможливе без збалансованої системи захисту прав і свобод людини.

Серед почесних учасників конференції були присутні: Костицький Василь Васильович, д. ю. н., професор, заслужений юрист України, член-кореспондент Національної академії правових наук України, голова Асоціації українських правників; Коваль Віталій Володимирович, к. т. н., заступник голови – керівник апарату Черкаської обласної державної адміністрації; д. ю. н., професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України, перший заступник начальника Інституту кримінально-виконавчої служби Стеценко Семен Григорович.

У роботі конференції взяли участь провідні вчені, спеціалісти-практики, аспіранти та студенти вищих навчальних закладів та установ, зокрема: Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, Університету банківської справи Національного банку України, Харківського національного університету внутрішніх справ, Київського університету права НАН України, Національного університету доходів і зборів, Національного університету «Одеська юридична академія», Інституту кримінально-виконавчої служби, Черкаської обласної державної адміністрації, Прокуратури Черкаської області, Апеляційного суду Черкаської області. До участі в конференції долучилися 10 докторів наук, 23 кандидати наук, провідні фахівці в галузі права.

Обрана тема всеукраїнської конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. Особливу увагу привернули наукові доповіді к. т. н. Коваля В. В., д. ю. н., проф. Костицького В. В., д. ю. н., проф. Стеценко В. Ю., д. ю. н., проф. Стеценка С. Г., д. ю. н., проф. Козаченка О. В. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції опубліковано збірку матеріалів тез та доповідей учасників конференції.