ЗАКРИТИ

Про результати проведення лекцій спільно з удпу ім. Павла Тичини

Про результати проведення лекцій спільно з удпу ім. Павла Тичини

В рамках акції «Україна – єдина країна» кафедрою економіки і бухгалтерського обліку Східноєвропейського університету економіки і менеджменту спільно з економічним факультетом Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини започаткований проект «Єдина країна – єдиний освітній простір»

З метою надання можливості студентам слухати лекції провідних спеціалістів у окремих галузях знань.

Проект розпочатий on-line-лекціями спеціалістів кафедри економіки і бухгалтерського обліку Східноєвропейського університету економіки і менеджменту через Skype одночасно для студентів Східноєвропейського університету економіки і менеджменту та студентів Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини. Під час лекцій також були присутні викладачі обох університетів, які брали активну участь разом із студентами в обговоренні проблематики лекцій.

Перша лекція відбулася 14 листопада 2014 року. Тема лекції – «Управління трудовими ресурсами в умовах інформаційного суспільства», модератор – доцент кафедри економіки і бухгалтерського обліку, к. е. н. Шульга Віктор Іванович. На лекції були присутні студенти економічних спеціальностей Східноєвропейського університету економіки і менеджменту та студенти Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини напряму підготовки «Управління персоналом та економіка праці». Віктор Іванович під час лекції окреслив основні проблеми управління трудовими ресурсами та шляхи їх подолання в умовах інформаційного суспільства. Були описані нові форми зайнятості, що з’явилися в суспільстві як реакція на високий ступінь інформатизації.

Друга лекція відбулася 21 листопада 2014 року. Тема лекції – «Особливості впровадження контролінгу на сучасних промислових підприємствах», модератор – завідувач кафедри економіки і бухгалтерського обліку, к. е. н., доцент Демидов Олексій Анатолійович. На лекції були присутні студенти економічних спеціальностей Східноєвропейського університету економіки і менеджменту та студенти Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини напрямів підготовки «Економіка підприємства», «Фінанси і кредит», «Облік і аудит». Під час лекції Олексій Анатолійович розповів про основні підходи до трактування поняття «контролінг» спеціалістами з управління  різних напрямів, перелічив етапи і моделі впровадження контролінгу. Крім того, були окреслені найважливіші перепони під час впровадження системи контролінгу на промислових підприємствах і шляхи їх подолання, виходячи із досвіду практичної роботи Демидова О. А. на посаді фінансового директора різних промислових підприємств України.

Крім того, до проведення лекцій був залучений підприємець, професійний тренер, керівник Благодійного фонду «Точка Опори 2012» Жураковський Іван Олександрович, який провів лекцію-тренінг студентам про баланс влади і відповідальності в сучасному суспільстві та про проблеми управління конфліктами в організаціях.

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з Уманським державним педагогічним університетом ім. Павла Тичини як в напрямку інформаційного, навчального, так і наукового співробітництва.