ЗАКРИТИ

Освітній проект «Знайди себе»

Освітній проект «Знайди себе»

З 25 лютого по 11 березня 2010 р. у нашому університеті за співпрацею з міжнародною студентською організацією AIESEC проходив освітній проект «Знайди себе». Проект спрямований на вдосконалення знань і навичок молоді, розширення кругозору, покращення знань англійської мови у студентів.

Нашим гостем був студент ІІІ курсу Гуангджонського університету (Китайська Народна Республіка) Хуан Цзюньцзе (Джей Джей), який навчається на факультеті міжнародної торгівлі та економіки.

Він брав участь у практичних заняттях з таких дисциплін, як «Туристичне країнознавство» та «Міжнародний маркетинг», які проходили на англійській мові. На практичному занятті з «Туристичного країнознавства» Джей Джей запросив студентів до захоплюючої мандрівки по Китаю, розповів про культуру і традиції свого народу та розвиток туризму в країні. Після презентації студенти спілкувалися з китайським гостем, задавали питання, які їх цікавили. Джей Джей в свою чергу також цікавився життям і традиціями в Україні.

3

На семінарському занятті з міжнародного маркетингу Джей Джей у своїй презентації висвітлив особливості міжнародного маркетингового середовища у Китаї, при цьому звернув значну увагу на економічне та культурне середовище своєї країни.

Крім вищезгаданих занять студент з Китаю брав участь в семінарах на актуальні для України теми, такі як пенсійне забезпечення та страхова медицина. У міжнародному науково-практичному семінарі «Стан та перспективи пенсійного забезпечення на сучасному етапі розвитку суспільства» брали участь начальник відділу нарахування пенсій Придніпровського районного управління Химик Тетяна Петрівна, фінансовий експерт європейської федерації фінансових посередників «Green Capital» Вара Андрій Володимирович, головний редактор міжнародного інформаційно-аналітичного журналу «Рейтинг-Інформ» Кравченко Валентина Григорівна, викладачі та студенти СУЕМ. Джей Джей ознайомив присутніх із системою пенсійного забезпечення у Китаї запровадженою у 2002 році та поетапним переходом країни на цю нову систему.

2

На практичному семінарі зі страхової медицини, який відбувся 11 березня 2010 р, студенти нашого університету висвітлили проблеми реформування системи охорони здоров’я України етапів переходу до страхової медицини, а студент з Китаю, в свою чергу розповів яким чином відбувається перехід до страхової медицини в його країні.

«…Подорож до України була для мене дуже цікавою. В Україні гостинні та привітні люди. Тут я відкрив для себе нову культуру та релігію. Було дуже приємно, що студенти також цікавилися і культурою моєї країни. Крім того, стажування в Україні допомогло мені вдосконалити тренерські навички, вміння проводити презентації та спілкуватися з людьми. Самостійна подорож до Львова та Одеси допомогла мені переконатися в тому що я самостійна та самодостатня людина і можу впоратися з різними життєвими ситуаціями…»

Хуан Цзюньцзе, Китай