ЗАКРИТИ

Користуватися геопродуктами Google та наповнювати їх інформацією вчили студентів у Східноєвропейському університеті. Для них у рамках Програми цифрового перетворення Черкаської області експерти компанії Google спільно з Департаментом регіонального розвитку ОДА провели навчальний семінар.

Окрім студентів Східноєвропейського університету, у заході взяла участь молодь з Черкаського інституту банківської справи та Смілянського промислово-економічного коледжу. Програма семінару складалася з двох частин: теоретичної та практичної. Спочатку картограф, місцевий експерт Google Олег Костюкевич ознайомив студентів з основними геопродуктами Google. Зокрема, він розповів, з чого складаються карти і як ними користуватися, їхні базові та розширені можливості, як додавати місце на карту, редагувати вулиці тощо.

Після цього на студентів чекав цікавий квест. Вони поділилися на три команди, кожна з яких мала створити карту міста і нанести на неї місця з маркерами зручності для осіб з особливими потребами. Учасники вирушили на пішохідну прогулянку містом, за визначений термін зробили світлини об’єктів, а потім відзначили їх на карті. Перемогу здобула команда спеціальності «Маркетинг» Східноєвропейського університету, яка нанесла на карту найбільшу кількість об’єктів. Організатори семінару вручили переможцям заохочувальні призи – рюкзаки.