ЗАКРИТИ

Вітання ректора з днем юриста

Вітання ректора з днем юриста

Шановні колеги! Вітаю Вас з професійним святом - Днем юриста. Воно об’єднує усіх, хто стоїть на варті конституційних прав та свобод наших громадян, сприяє розбудові демократичної, правової Української держави, готує молоде покоління правоохоронців.

День юриста у нашому інституті - свято для всіх співробітників, адже нас об’єднує одна мета – підготовка висококваліфікованих фахівців у галузі права.

Велика честь і величезна відповідальність – бути юристом. Адже забезпечення прав та свобод кожного громадянина, розбудова демократичного правового суспільства, безперечно, залежать саме від юристів – працівників правоохоронних органів, вчених-правників, суддів, адвокатів, нотаріусів. Вам належить чільне місце у формуванні поваги до закону, правової політики держави. Давньокитайський філософ Конфуцій сказав: «Оцінюючи щоденні справи, шляхетний чоловік нічого не відкидає і не схвалює, а все міряє справедливістю». Залишатися справедливими — основне завдання роботи юриста.

Сьогодні в Україні відбувається становлення соціально орієнтованої, демократичної, правової держави, утвердження прав та свобод людини. Провідна роль у цьому процесі, безумовно, належить юристам — вартовим законності й правопорядку. Від праці юристів залежить забезпечення прав і свобод кожного громадянина держави, зростання правової культури народу та суспільства.

У цей знаменний день я глибоко переконана в тому, що ваші фахові знання, професійна майстерність, творчий підхід та інтелектуальний потенціал стануть запорукою здійснення та забезпечення демократичних реформ у нашій державі, гарантією її впевненого поступу вперед.

Щиро бажаю вам професійних успіхів, міцного здоров’я, благополуччя, натхнення та твердої віри в ті високі ідеали, до яких ми прагнемо на шляху утвердження закону та справедливості!