ЗАКРИТИ

Студенти університету на всеукраїнському молодіжному форумі «Молодь без кордонів»

Студенти університету на всеукраїнському молодіжному форумі «Молодь без кордонів»

З 26 по 28 вересня 2014 р. Департаментом у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації при підтримці Міністерства молоді та спорту України на базі санаторію «Ялинка» (с. Дачне, Зміївський р-н) проведено Всеукраїнський молодіжний форум «Молодь без кордонів», спрямований на інтелектуальний розвиток молоді.

Черкаську область на форумі представили студенти Східноєвропейського університету Вікторія Кириченко, Марина Царинник, Микола Кінішенко, Лілія Бондаренко, Наталія Білик.

Даний захід має державне значення та спрямований на всебічний соціальний розвиток молодого покоління українців.

Основними завданнями форуму було:

- формування у молоді активної життєвої позиції, створення умов для розвитку потенціалу громадських молодіжних організацій та студентського самоврядування;

- розвиток наукового, творчого та спортивного потенціалу молоді;

- участь молоді у формуванні та реалізації державної молодіжної політики;

- активізація контактів і зміцнення співпраці між громадськими молодіжними об'єднаннями та молодими лідерами з усіх регіонів України.

У форумі взяли участь 200 представників з 16 областей України. До проведення форуму долучилися ХОМОО «Харківський обласний центр волонтерів», ХОЦФЗН «Спорт для всіх» та благодійний фонд «Благо».

Під час проведення форуму  кваліфіковані тренери працювали з молоддю у 5 секціях за наступними напрямами: «Підтримка творчих ініціатив молоді», «Молодіжний парламентаризм: перспективи розвитку», «Молодь за здоровий спосіб життя», «Підприємницькі ініціативи молоді – запорука економічного зростання держави», «Спорт - миротворець». Окрім  цього, для  учасників було проведено інтерактивні ігри, спрямовані на розвиток творчого, інтелектуального та спортивного потенціалу молоді.

Результатом проведення Всеукраїнського молодіжного форуму стало: посилення взаємодії громадського та державного секторів у напрямку реалізації державної молодіжної політики; забезпечення участі молоді у формуванні молодіжної політики України; встановлення нових міжрегіональних молодіжних зв’язків, що, у свою чергу, створить умови для інформаційного та духовного збагачення молоді з урахуванням кращого всеукраїнського досвіду.