ЗАКРИТИ

Студенти суему зустрілись з донькою Клінтона

Студенти суему зустрілись з донькою Клінтона

Про важливість благодійництва, філантропії, пошук нових можливостей і їх реалізацію молоддю дискутували у вівторок студенти з донькою екс-президента США Білла Клінтона – Челсі.

Долучилися до цікавої зустрічі, що відбулася за особистої ініціативи та на запрошення Віктора Пінчука, і вихованці Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.

До столиці з Черкас приїхала представницька делегація студентів Коледжу економіки і управління, Інституту менеджменту, Інституту економіки, Інституту державного управління та права, які із задоволенням прийняли запрошення відвідати публічну лекцію Челсі Клінтон на тему «Змінити світ: ти це можеш».

За словами голови Студентської ради університету Микити Величка, це – неабиякий досвід спілкування з людьми такого рівня та отримання цінних порад на майбутнє. Крім того, студенти-перекладачі змогли ще й попрактикуватися: почути справжню англійську та синхронний переклад.

Що ж до атмосфери, яка панувала у холі готелю «Прем’єр-Палас», то розмова була досить вільною. Студенти могли без проблем задавати гості свої запитання, а Челсі залюбки відповідала. До того ж свої запитання можна було поставити й у соціальних мережах. Цікаво, що модератором зустрічі був лідер українського музичного гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук. На завершення зустрічі студентство мала змогу особисто поспілкуватися і сфотографуватися з ним.

– Кожен з нас отримав величезний заряд тієї енергетики, яка виходила від Челсі і інших гостей на цій зустрічі. Це надихає, правда, – говорить студент Дмитро Замрій.

Що ж до розмови, то донька американського очільника радила студентам співпрацювати з різними країнами. Однак завжди важливо знати свою культуру і пам'ятати звідки і хто ти. Також відома американка зазначила, що вона вірить в людей, які творять дива.

– Я вірю в те, що створене Стівеном Джобсом – це диво. Я вірю: те, що він зумів змінити наш погляд на світ – це диво. Якщо дивом вважати саме це – те, що нас вражає і надихає, і змінює наш світогляд,– тоді так, я вірю в чудеса. Але створені людиною, – наголосила пані Клінтон.

Насамкінець Челсі зазначила: «Хотілося б щиро побажати розвитку та можливостей талановитим молодим людям в Україні і, звичайно ж, перемоги Бараку Обамі на майбутніх президентських виборах у США».

Нагадаємо, студенти Східноєвропейського університету не вперше беруть участь у заходах, які проводить Фонд Віктора Пінчука. Вихованці навчального закладу вже побували на публічній лекції із колишнім президентом США Біллом Клінтоном, президентом Ізраїлю Шимоном Пересом та колишнім прем’єром Великобританії Тоні Блером, із директором Інституту міжнародної економіки Петерсоном Фредом Бергстеном.

Участь студентів Східноєвропейського університету у заході загальнодержавного рівня – це особиста увага президента Східноєвропейського університету Рауфа Аблязова до виховання молодого покоління, до формування активної суспільної позиції та нової генерації громадян України.