ЗАКРИТИ

Студенти Східноєвропейського дебатували на тему виборів

Студенти Східноєвропейського дебатували на тему виборів

25 березня в Черкасах відбувся студентський міський турнір у форматі британських парламентських дебатів.

Усього дебатували 24 учасники – це студенти Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, Черкаського державного технологічного університету та Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького. Для них напередодні представником Федерації дебатів України Олексієм Литвиненком  було проведено навчання.

Загалом у процесі гри студенти дискутували на різні теми: чи потрібно ввести квоту для молоді у виборчих списках; чи потрібно забезпечити  право громадян на продаж свого голосу на виборах та чи потрібно заборонити використання в передвиборчих кампаніях обіцянок, які неможливо втілити в життя в рамках одного терміну правління.

Суддями були професійні дебатери: заступник голови Інституту «Республіка» Олександра Скиба, співзасновник Черкаського дебатного клубу Сергій Ганницький та представники інших міст Федерації дебатів України Олексій Литвиненко та Любов Скворець.

Усі учасники дебатів, крім сертифікатів та подарунків, отримали нагоду проявити своє нестандартне мислення та ерудованість у таких непростих політичних темах. Дебати стали тим інструментом, який допоміг відкрити політичну дискусію серед молоді та залучити її до виборчого процесу, усвідомити свою роль у розбудові держави.