ЗАКРИТИ

Представники Національної гвардії України зустрілись зі студентами СУРА

Представники Національної гвардії України зустрілись зі студентами СУРА

До Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова завітали військові Нацгвардії для проведення практичного заняття з безпеки.

Офіцер відділення по роботі з особовим складом Артур Доля розповів молоді, як будучи курсантом потрапив на війну та з якими складностями військовослужбовцям доводиться стикатись боронячи нашу державу. Студенти ставили запитання про особливості служби в Нацгвардії, озброєння, з яким працюють військові, емоційну складову та реабілітацію після виконання службових завдань.

Зіркою зустрічі став кінолог Назар Соколенко та його вірний друг, бельгійська вівчарка Лебенсмут, або як його ласкаво називає спеціаліст — Лобзик. Фахівець розповів про підготовку службових собак, дресирування й їхню службу в лавах Національної гвардії. Здобувачі освіти отримали відповіді на питання щодо дресирування собак, їхні характери та методи виховання. Кінолог продемонстрував студентам роботу з собакою, яка їх надзвичайно зацікавила.

Лебенсмуту 5 років і разом з паном Назаром він виконав більше 50 служб по конвоюванню засуджених. Пес показав високий рівень підготовки й дуже сподобався молоді, кожному хотілось погладити чотирилапого, а дехто навіть наважився виконати з ним певні трюки.

Пізнавальну інформацію щодо першої домедичної допомоги надала начальниця аптеки Діна Білазіна. Вона розповіла студентам про вміст аптечки, основні правила надання допомоги та порядок дій, які зможуть допомогти врятувати життя.

Зустріч пройшла надзвичайно активно та цікаво, ректорка університету Ія Чудаєва вручила подяку колективу військової частини 3061 Національної гвардії України за співпрацю та захист нашої країни, а студентська рада університету подарувала кінологічному центру величезну упаковку корму для їхніх вихованців.