ЗАКРИТИ

Науковці Східноєвропейського університету обговорили проблеми конституційної реформи на міжнародній конференції

Науковці Східноєвропейського університету обговорили проблеми конституційної реформи на міжнародній конференції

Викладачі кафедр теорії та історії держави і права та цивільно-правових дисциплін Східноєвропейського університету взяли участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Норми права: соціологічні та філософські проблеми конституційної реформи».

Захід відбувся 16 листопада в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Організаторами конференції виступили ВГО «Асоціація українських правників», МГО «Асоціація милосердя «Еммануїл» і кафедра теорії права та держави КНУ.

Метою конференції було проведення публічного обговорення та забезпечення комплексного наукового підходу до розгляду сучасних проблем конституційної реформи в Україні із залученням зусиль вітчизняних та закордонних науковців, а також аспірантів і студентів, які досліджують актуальні проблеми розвитку правової системи.

У доповідях викладачі Східноєвропейського університету економіки і менеджменту торкнулися питань соціологізації праці українського селянина в XVIII – XIX ст. (Л.Кузнєцова); соціально-правових особливостей реалізації права на доступ до інформації в умовах ведення інформаційної війни (О.Лисенко); взаємозв’язку норм права та суспільних факторів (І.Оксьом); окремих аспектів захисту прав дітей в Конституції України (Л.Товстопят).

До того ж цього дня представники Східноєвропейського університету взяли участь у засіданні членів ВГО «Асоціація українських правників», під час якого обговорювалися питання науково-дослідної та просвітницької роботи на 2016 рік, а також святкування 25-річчя організації.